ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Για τη δικαιοσύνη και την πολιτική αλλαγή

0

Σήμερα η ανάγκη για μεγάλη πολιτική αλλαγή στον τόπο μας, είναι ένα πάνδημο αίτημα,  μια λαϊκή απαίτηση όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών που δε βολεύονται στη λίγη δημοκρατία, στην αδιαφάνεια, στο κράτος που ανταγωνίζεται τα όνειρα τους, είναι η μεγάλη προσδοκία της νέας γενιάς που θέλει και της αξίζει να σηκωθεί λίγο ψηλότερα, να βρεθεί λίγο πιο κοντά στον ήλιο της δικαιοσύνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη ΔΕΘ, έδειξε και τεκμηριωμένα απέδειξε, μέσα από ένα κυβερνητικό πρόγραμμα έξι αξόνων, μια ατζέντα δικαιοσύνης, ότι αυτή η αλλαγή είναι εφικτή.

Ότι η δικαιοσύνη στο Κράτος, στην Οικονομία, στην Κοινωνία είναι οι πολιτικές προτεραιότητες που θα οδηγήσουν στην αναγέννηση της ελληνικής κοινωνίας.

Γιατί είναι δίκαιο για τους πολλούς, το κράτος να ελέγχει την αγορά κι όχι να ελέγχεται από τους κουμανταδόρους της, να μπορεί να ασκεί τη δική του ενεργειακή πολιτική προς όφελος των οικονομικά αδύναμων μέσα από μια κρατική ΔΕΗ, να μπορεί να ασκεί τη δική του οικονομική πολιτική για τους μικρομεσαίους μέσα από ένα δίκαιο και προσβάσιμο τραπεζικό σύστημα και μια ενεργή κρατική τράπεζα επενδύσεων.

Γιατί είναι αξιοπρεπές να μπορούν όλοι να σταθούν με το κεφάλι ψηλά στη ζωή, με ένα βιώσιμο κατώτατο μισθό, με ένα μισθό που θα προσαρμόζεται στις απαιτήσεις μιας αξιοβίοτης καθημερινότητας, για να μπορούν όλοι χωρίς διακρίσεις, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή αγρότες και κτηνοτρόφοι ή μισθωτοί, είτε ως δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι, είτε ως ηλικιωμένοι ή άτομα ειδικές ανάγκες και ικανότητες  να απολαύσουν τη ζωή .

Για να μπορούν οι νέοι μας να παράξουν, να επιχειρήσουν, να μπουν στα πανεπιστήμια ως φοιτητές κι όχι ως αστυνόμοι, να μπορούν όλες κι όλοι να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους να ταξιδέψουν, να ονειρευτούν , να προοδευόσουν, να φτιάξουν, αν το επιθυμούν, τη δική τους οικογένεια, όπως την επιθυμούν, με μόνη προϋπόθεση την αγάπη, στο δικό τους σπίτι.

Γιατί είναι απαραίτητο να πιστέψουμε ξανά σε ένα κράτος κοινωνικό που θα νοιάζεται για τον πολίτη, που θα αντιλαμβάνεται τη στέγη και την εργασία ως υποχρέωσή του προς τους ανθρώπους, σε ένα ισχυρό ελκυστικό ΕΣΥ, σε σύγχρονα στελεχωμένα σχολεία, να πιστέψουμε ξανά στη συμμετοχική δημοκρατία, στους διαφανείς θεσμούς, στον ελεύθερο διεισδυτικό τύπο, όλα στοιχεία και συνθήκες που είδαμε τη δήθεν «κεντρώα δεξιά», να καταλύει.

Να πιστέψουμε στην πολιτική αλλαγή μα και να τη διεκδικήσουμε με την ψήφο μας. Είναι προϋπόθεση να μη χαθεί καμία ψήφος για το ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στις επερχόμενες εκλογές, για να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η επόμενη ισχυρή κυβέρνηση της Ελλάδας που θα πάρει την εξουσία από τις ελίτ, τα λόμπυ, τους ομίλους της αισχροκέρδειας , τους κυβερνητικούς φίλους και ημέτερους και θα την επιστρέψει στους καθημερινούς ανθρώπους, στο λαό.

Αυτός ο λαός και δε θα προσαρμοστεί στη βαρβαρότητα και θα ζήσει καλύτερα, όπως του αξίζει!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ