ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Να καρατομηθεί η Πολιτική Προστασία

0

Δυστυχώς η Ελλάδα καίγεται για άλλη μια χρονιά. Θα είχε αποφευχθεί και αυτή η τραγωδία, εάν είχε υιοθετηθεί η εισήγησή μου στις 6-5-2022 για την φύλαξη των δασών από το στρατό. Η εισήγησή μου αυτή είχε σταλεί στον Στυλιανίδη (υπ. Πολιτικής Προστασίας), Τουρνά (υφ. Κλιματικής Κρίσης), Μπεκίρη (Διευθ. Πολιτικής Προστασίας), Καλπαξίδη (Γενική Διεύθυνση Δασών), Αραβώση (Γενικό Γραμματέα Δασών) με θέμα: Πρόληψη πυρκαγιών – στρατός στα δάση – SPOTS στην TV. Κανένας από τους ανωτέρω δεν απάντησε. Όλοι οι ανωτέρω υπέπεσαν σε εγκληματικές παραλείψεις αφού:

  1.  Ουδέποτε απέστειλαν εγκυκλίους στους  Περιφερειάρχες για να απαγορεύσουν την είσοδο στα δάση αφού ο δείκτης του χάρτη της επικινδυνότητας ήταν 4-5.  Επιπροσθέτως, δεν ήλεγξαν εάν η απαγόρευση αυτή υλοποιήθηκε με περίπολα στρατού.
  2. Ουδέποτε ήλεγξαν αν έχουν γίνει αποψιλώσεις σε οικόπεδα από δημάρχους και κατοίκουςτης Πεντέλης και δεν επέβαλαν τα απαραίτητα πρόστιμα.
  3. Ουδέποτε ήλεγξαν μέσω Πολεοδομίας και αστυνομίας το κτίσιμο των αυθαιρέτων (μεγαθήρια) μέσα στα δάση με αλλεπάλληλους βιασμούς του περιβάλλοντος.
  4. Ουδέποτε εισηγήθηκαν την κατεπείγουσαυπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ.
  5. Ουδέποτε φρόντισαν να εκπέμπονταιSPOTSαπό όλα τα κανάλια και δη από το μήνα Μάιο με οδηγίες προς τους πολίτες/ποίμνιο μια και βρίσκονται και αυτοί σε βαθύ ανατολίτικο λήθαργο που δεν βάζουν μυαλό παρά το ότι καίγονται για τρίτη φορά.
  6. Ουδέποτε νοιάστηκαν για το ότι υποδεχόμαστε τους τουρίστες με τις πυρκαγιές που δεν έχουν πρόσβαση στο αεροδρόμιο και αυτό αποτελεί την χείριστη δυσφήμιση για τη χώρα.
  7. Ουδέποτε νοιάστηκαν για να στείλουν στρατό στα δάση (από τον μήνα Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο) για έλεγχο των εισερχομένων με καταγραφή αριθμό αυτοκινήτου και ταυτότητας οδηγού. Τους αρκεί να συνεχίζει ο στρατός την λούφα στα στρατόπεδα.

Επειδή η τέχνη του ακούειν είναι το μεγαλύτερο προσόν ενός πολιτικού.

Επειδή οι ανωτέρω 5 αποδέκτες κώφευσαν εδώ και μήνες και έριξαν στον κάλαθο των αχρήστων τις σωστές εισηγήσεις ενεργών πολιτών, κρίνεται σκόπιμη η καρατόμησή τους και η αντικατάστασή τους από άλλους που τουλάχιστον θα ακούνε και θα υλοποιούν τα σωστά μετρά προς αποφυγή τραγωδιών. Αναμένω από τον Πρωθυπουργό την ανακοίνωση της καρατόμησής τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ