ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Κατάργηση της χρηματοδότησης των κομμάτων

0

Στο Ελλαδιστάν υπάρχει η παγκόσμια πρωτοτυπία όχι μόνο να χρηματοδοτούνται τα κόμματα, αλλά και να εκχωρούν στις Τράπεζες την…. μελλοντική κρατική επιχορήγηση. Επιβάλλεται η κατάργηση της χρηματοδότησης τους για τους εξής λόγους:

1. Παραβιάζεται το αρ. 4 Σ. περί ισότητας των Ελλήνων, αφού οι Τράπεζες οφείλουν να αντιμετωπίζουν τα δάνεια των κομμάτων όπως ακριβώς και τα κόκκινα δάνεια των πολιτών. Είναι άκρως προκλητική η χρηματοδότηση, διότι οι  φορολογούμενοι  πολίτες τελικά πληρώνουν τον λογαριασμό.  Κάθε προνομιακή μεταχείριση στα κόμματα εκ μέρους της Τραπέζης, συνιστά το σοβαρότατο ποινικό αδίκημα της απιστίας.

2. Τα κόμματα απεδείχθησαν αφερέγγυα και στρατηγικοί κακοπληρωτές λόγω διαφθοράς και ανικανότητας με απίστευτη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

3. Τώρα με τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ κάποιοι  πληροφορήθηκαν πως εκτός από τα μαύρα ταμεία του Τσουκάκου, τα δανεικά του ΠΑΣΟΚ ανέρχονται σε 250εκ. Γιατί άραγε δεν ζήτησαν οι 6 υποψήφιοι να δοθούν στη δημοσιότητα οι διαχειριστικοί έλεγχοι των οικονομικών του κόμματος που διενεργήθηκαν από ορκωτούς λογιστές, κατόπιν εντολής του Β. Βενιζέλου και ποια ήταν η ποινική δικαστική εξέλιξη; Το κόμμα όφειλε να παρακρατεί το 80% των μισθών των βουλευτών, προκειμένου τα δανεικά να επιστραφούν στον δημόσιο κορβανά;

4. Όταν τα ποσοστά του κόμματος πέσουν στον ναδίρ πως θα εξοφληθούν οι Τράπεζες, αφού δεν θα υπάρχει κρατική επιχορήγηση;

5.  Κανένας πολίτης δεν γνωρίζει τις οφειλές των υπολοίπων κομμάτων προς τις Τράπεζες. Κάθε κόμμα πρέπει να ενημερώνει τον ελληνικό λαό εάν εξυπηρετείται το δάνειο και ποιο το υπολειπόμενο για αποπληρωμή ποσό, καθώς και ποια η εξέλιξη της σχετικής ποινικής δίωξης.

Η Πολιτεία λοιπόν πρέπει να κλείσει την στρόφιγγα στην κομματοκρατία, διότι απεδείχθη ανίκανη και στα θέματα διαχείρισης των οικονομικών. Το κόμμα που οφείλει σε Τράπεζες θα πρέπει να αποκλείεται από τις εκλογές, αφού όχι μόνο δεν μπορεί να ρυθμίσει τα του οίκου του αλλά και διότι στερείται της έξωθεν καλής μαρτυρίας. Το δίδαγμα είναι πως όταν η κομματοκρατία είναι διεφθαρμένη τότε οδηγούμαστε στην πτώχευση και τα μνημόνια. 

Αναμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις των κομμάτων και του Προέδρου της Βουλής.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ