ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιατί σας ενοχλεί το γυναικείο ποδόσφαιρο?

0

Αυτό που συμβαίνει στο γυναικείο ποδόσφαιρο είναι μια κατάφωρη αδικία σε βάρος των γυναικών από την κυβέρνηση. Όλα τα πρωταθλήματα Α΄ εθνικής έχουν ξεκινήσει εκτός από ένα, το γυναικείο ποδόσφαιρο. Αν και η ΕΠΟ έχει ήδη συμφωνήσει με τις ομάδες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα  είναι απορίας άξιο γιατί η κυβέρνηση, είναι το μοναδικό άθλημα, που εξαίρεσε από την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Το αντρικό ποδόσφαιρο Α και Β εθνικής έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες και δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο επιδημιολογικό δεδομένο από το οποίο να προκύπτει ότι στις γυναίκες ο ιός κολλάει πιο εύκολα. Το αντίθετο μάλιστα. Αλλά ακόμη κι έτσι να ήταν, τα γυναικεία πρωταθλήματα σε μπάσκετ και βόλεϊ (αθλήματα μάλιστα εσωτερικού χώρου σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο) πήραν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν. Προς τι λοιπόν αυτή η αδικία σε βάρος των γυναικών ποδοσφαιριστριών ?

Φυσικά οι συνέπειες για τις αθλήτριες, τα σωματεία και τον αθλητισμό γενικότερα είναι ήδη μεγάλες από την ανεξήγητη απόφαση της κυβέρνησης.

Η Εθνική μας ομάδα,  αναγκάστηκε να δώσει διεθνές επίσημο παιχνίδι μεγάλης σημασίας, χωρίς οι αθλήτριες μας να έχουν δώσει κανένα επίσημο παιχνίδι και χωρίς να έχουν κάνει καμία προπόνηση όπως και ομάδες μας στο Champions league σε αντίθεση με τις συναθλήτριές τους του υπόλοιπου κόσμου, που έχουν ήδη ξεκινήσει αγώνες και προπονήσεις. Mόνο στην Ελλάδα δεν έχει ξεκινήσει η Α’ εθνική στις γυναίκες.

Τα σωματεία μας, οι άνθρωποί τους, προπονητές διοικήσεις, και ιδιαίτερα η ομάδα της πόλης μας, ο Αστέρας Ρεθύμνου, που συμμετέχει για πρώτη φορά στην Ά εθνική, έχουν επενδύσει σημαντικούς πόρους για να στηρίξουν αυτό, που σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο θεωρείται μάλλον το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα, βλέπουν όλες τις επενδύσεις τους, τα σχέδια και τα όνειρά τους να απαξιώνονται.

Και τελικά, αλλά πιο σημαντικά, τις συνέπειες τις βιώνουν οι ίδιες οι αθλήτριες μας που αγωνίστηκαν πολύ για να καταξιώσουν και να κάνουν ελκυστικό το ποδόσφαιρο και στη χώρα μας και αναγκάζονται να μένουν μακριά από το αγαπημένο τους άθλημα και να βλέπουν όλα όσα έχτισαν να γκρεμίζονται.

Η παράλογη αυτή εξαίρεση των γυναικών του ποδοσφαίρου από την κυβέρνηση πρέπει να αρθεί.

Οι αθλήτριές μας πρέπει να επιστρέψουν στα γήπεδα και να μην αντιμετωπίζονται τόσο απαξιωτικά από την Πολιτεία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ