ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Σεξουαλική παρενόχληση - Ανάγκη θεσμικών αλλαγών

0

Για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης σήμερα επιτελους η κοινωνία ευαισθητοποιηθηκε και απέκτησε "ευήκοα ώτα"!  Ήρθε, επομένως,  η ώρα για άμεση λήψη μέτρων και θεσμικών αλλαγών !

   Στον χώρο της πολιτικής, όλα τα κόμματα οφείλουν -και πρέπει να υποχρεωθουν σε αυτό- να προβλέψουν διαφανείς διαδικασίες για την επιλογή προσώπων στα ψηφοδέλτια, σε πολιτικές θέσεις, αλλά και για ίση στήριξη των υποψηφίων στην προεκλογική περίοδο!

   Στα Πανεπιστήμια, πρέπει να εξασφαλίζεται (με κάλυψη των ονομάτων των εξεταζομενων κλπ) η αντικειμενικοτητα στη βαθμολογηση.

   Στο χώρο της Τέχνης, αλλά και σε όλον τον Ιδιωτικό τομέα, οι επιλογές προσωπων να γίνονται υποχρεωτικά από Επιτροπή και όχι από ένα άτομο.

   Να υπάρξουν ειδικοί θεσμοί σε όλους τους χώρους, για την υποδοχή και εξέταση καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και ειδικές προβλέψεις, για την υποδοχή τους από την Αστυνομία και τους Εισαγγελείς.

   Επιτέλους! Αρχίζει να γίνεται κατανοητό, πλέον, πως η Εξουσία  σε κανέναν δεν μπορεί να δίνει το Θράσος και το Δικαίωμα, αφενός να εξευτελιζει όποιον η οποια τον έχει ανάγκη, λόγω της θέσης του και στη συνέχεια, αφετέρου, να καταστρέφει το μέλλον, τα όνειρα, τους στόχους οποιων θεωρεί πως εξουσιαζει, μόνο επειδή του φώναξαν "Οχι"! !

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ