ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δέος...

0

Κάνοντας απολογισμό μέσα μου νοιώθω περίεργα συναισθήματα να με κυριαρχούν ,άλλοτε λύπης και μερικές φορές ακόμα και ντροπής ,για την χώρα μας την τιμημένη με την τόσο βαριά κληρονομιά ιστορίας ,πολιτισμού αλλά και κάθε νοητικής περιπλάνησης που όποιος επί γης περιηγηθεί και την αναγνώσει, αυτομάτως θα νοιώσει ΔΕΟΣ όπως και ο τίτλος των ανησυχιών μου αυτών. Πρέπει λοιπόν να νοιώσουν ΔΕΟΣ όλες οι χώρες παγκοσμίως γιατί οφείλουν την ύπαρξη τους στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ αλλά και στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ…..Κατά καιρούς επιφανείς προσωπικότητες διεθνούς αναγνώρισης έχουν δείξει σεβασμό και δέος στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ,αυτοί κάτι ξέρουν ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ,όπως είχε πει και ο ΠΛΑΤΩΝ το 427 πχ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΝΩΜΗ…Και ευλόγως θα σας δημιουργηθεί το ερώτημα να με ρωτήσετε ότι όλοι έχουν συνομοτήσει  εναντίον του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα ,όλα έχουν την δικιά τους ξεχωριστή εξήγηση αρκεί να ξετυλίξουμε το κουβάρι σωστά ..Μετά από έρευνα και συλλογή στοιχείων από αξιόπιστες πηγές , Θα προσπαθήσω λοιπόν φίλες και φίλοι μου, να ξετυλίξω αυτό το πολιτισμικό  κουβάρι νοητικής περιπλάνησης  ξεκινώντας από τους  Αμερικάνους , που πήραν υποτίθεται την ονομασία τους  από τον Αμέρικο Βεσπούτσι ο οποίος ήταν βαφτισμένος Όμηρος. Μικρόν τον φώναζαν Ομέρικο και παραποιήθηκε σε Αμέρικο.

Η  Γερμανοί που αυτοαποκαλούνται Deutschland. Το πρώτο συνθετικό είναι το Deus δηλαδή Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ  ΔΙΑΣ, και το δεύτερο είναι land από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ  ΛΑΣ= πέτρα από όπου και το λατομείο με λίγα λόγια η Γερμανία είναι η χώρα του ΔΙΑ.

Οι Άγγλοι πήραν την ονομασία τους , από το British που προέρχεται από την λέξη Βρυτός δηλαδή Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ  ΠΑΡΘΕΝΟΣ. Από αυτού βγαίνει και το Αγγλικό virgin από όπου και η πολιτεία της Αμερικής Virginia προς τιμήν της Βασίλισσας που ήταν παρθένος.

Οι γείτονες μας καραμπινιέροι  Ιταλοί πήραν την ονομασία τους από την σύνθετη λέξη ‘’εις άλω’’, η οποία σύνθετη λέξη σημαίνει Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ  (ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑΝ ), και αυτό φαίνεται καθαρά με τον τρόπο που  μπαίνει η Ιταλία ορμητικά μέσα στην Μεσόγειο.

Οι ταυρομάχοι ΙΣΠΑΝΟΙ  πήραν την ονομασία τους από την σύνθετη λέξη  Espana ,  Eς  Pana   δηλαδή εις τον ΠΑΝΑ ήταν αφιερωμένη στον ΕΛΛΗΝΑ ΘΕΟ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΠΑΝΑ.

Οι Αιγύπτιοι πήραν την ονομασία τους από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΥΠΤΙΩΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ επειδή   βρίσκονται υπτίως του Αιγαίου.

Η Ινδία πήρε την ονομασία της από την σύνθετη λέξη  ΙΝ ΔΙΑ  δηλαδή την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΙΝ  και ΔΙΑΣ που ο ΙΝ ήταν ο μονάκριβος αναγνωρισμένος γιος  του ΔΙΑ.

Η  Ιαπωνία πήρε την ονομασία της από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ   ‘’η Άπω Ιωνία’’.                 Η Ασία πήρε το όνομά της από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΑΣΙΟΣ ο οποίος ήταν  αδελφός της Εκάβης που σκότωσε στην Τροία ο Αίας ο Τελαμώνιος .

Η Ευρώπη πήρε το όνομά της από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΕΥΡΩΠΗ που ήταν κόρη του Αγήνορα  βασιλιά της Φοινίκης και της Τηλεφάεσσας, εγγονής του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ.

Με λίγα λόγια ,μετρημένα και ξεκάθαρα ,χωρίς να θέλω να σας κουράσω ,δεν είναι αυτός ο σκοπός μου ,ήδη εγώ κουράστηκα να συλλέξω τόσα πολλά στοιχεία από τόσες διαφορετικές  πηγές...Το ασφαλές συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι ότι ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ είναι η βάση ύπαρξης του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ. Είναι καιρός να το καταλάβουν διεθνώς και να το εκτιμήσουν δεόντως αλλά και εμπράκτως και να πάψουν πλέον να μας μισούν επειδή αισθάνονται μειονεκτικά  . Ας το πάρουν απόφαση ότι όποια πέτρα και να σηκώσουν διεθνώς κάπου θα γράφει ΕΛΛΑΔΑ .Όσον αφορά εμάς τους ΕΛΛΗΝΕΣ είναι καιρός να ξυπνήσουμε και να δούμε την αλήθεια κατάματα ,να αναλογιστούμε περήφανα τις ευθύνες μας…Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την πολιτισμική μας κληρονομιά με γεναιότητα ,παραδίνοντας την  αλώβητη στις επόμενες γενιές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ