ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Γενέθλια ενός έτους ελεύθερης αρθρογραφίας

0

Ένας χρόνος πέρασε φίλες και φίλοι μου που μοιράζομαι τις ανησυχίες μου αλλά και τις δικές σας, ανελειπώς χωρίς διακοπές και διαλείμματα .Ένας χρόνος με πλούσια αρθρογραφία, που δεν  θα μπορούσα να ξεχάσω, και να μην αναφερθώ σχετικά. Γενέθλια ενός χρόνου λοιπόν ,αλλά το πιο βασικό και ουσιώδες είναι ότι είναι γενέθλια ενός έτους ελεύθερης αρθρογραφίας ,όπως και ο τίτλος του κειμένου μου αυτού. Ένα έτος αμερόληπτης αρθρογραφίας, χωρίς  κομματικές ταυτότητες και προσκυνήματα αλλά με ειλικρινή και μεστό λόγω , με επιχειρήματα που ακουμπούν σταθερά πάνω στο  δίκαιο και την αλήθεια.. Όλα άρχισαν πέρυσι τέτοιο καιρό που ήμουν υποψήφιος με την Νέα Αντίληψη  για την τοπική κοινότητα Ρεθύμνου , καταφέρνοντας στο διάστημα είκοσι ημερών να με τιμήσετε με 277 ψήφους ,χωρίς την στήριξη από οικογένειες και σόγια λόγω του ότι ήμουν στον Δήμο Αμαρίου και μεταδημότευσα για να είμαι υποψήφιος.  Σας ευχαριστώ για την προτίμηση σας αυτή ,που υπόψιν ήταν καθαρά προσωπικοί ψήφοι προτίμησης και επιλογής, αλλά και συγκεκριμένου σκοπού, και για τον λόγω αυτό αναφέρομαι ,για κανέναν άλλο λόγω, κάθε εμπόδιο για καλό είναι, πολύ απλά όμως, οφείλω μια απάντηση  στους ανθρώπους  αυτούς που με εμπιστεύθηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους ,και αυτό κάνω με την αναφορά μου αυτή. Ο σκοπός μου αυτός ήταν να προσφέρω τις γνώσεις μου αλλά και την εμπειρία μου στην πολιτική προστασία της πόλης. Δυστυχώς τα πράγματα δεν έγιναν όπως μου υποσχέθηκαν κάποιοι και ουσιαστικά δεν συνεργαστήκαμε περεταίρω. Για κάθε τη που συμβαίνει στον κόσμο υπάρχουν και τα θετικά και τα αρνητικά, όπως και η παροιμία ΟΥΔΕΝ  ΚΑΚΟ ΑΜΗΓΕΣ ΚΑΛΟΥ  . Στην συγκεκριμένη περίπτωση κρατάω μόνο τα θετικά ,όλα τα άλλα , τα έχω ήδη  διαγράψει.  Τα θετικά είναι ότι άρχισα να αρθρογραφώ και να επικοινωνώ κάθε εβδομάδα μαζί σας, αλλά και η πληθώρα αγάπης και μηνυμάτων παρότρυνσης ,για να συνεχίσω δυναμικά αυτό που έχω αρχίσει…Αυτό κάνω φίλες και φίλοι μου ανελειπώς αλλά και αμερολήπτως για ένα χρόνο τώρα χωρίς ταμπέλες και δισταγμούς προσπαθώ όσο μπορώ καλύτερα να παρουσιάσω την πραγματική και δίκαιη άποψη των γεγονότων και της επικαιρότητας   ,αλλά και των προβλημάτων που ταλαιπωρούν και ταλανίζουν τον κόσμο….Οι αρθρογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στον τοπικό τύπο και διαδικτυακά  για το διάστημα ενός έτους είναι.

1) ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΝ ΚΑΙ  ΣΤΟ ΠΡΕΠΕΙ 2)ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ 3)Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ 4)ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕΡΟΣ Α 5)ΤΕΛΙΚΑ Η ΓΝΩΣΗ ΑΦΥΠΝΙΣΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ.6)ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΠΛΕΟΝ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.7)ΟΙ ΝΕΟΙ ΩΣ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. 8)ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.9) ΑΤΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.10)Η ΖΩΟΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ..11)ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΕΙ Η ΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ..12)ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ…13)Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ..14)ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ..15) Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ..16)ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ..17)Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ..18) ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ . ΜΕΡΟΣ Β..19)ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ..20)Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ-ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.. 21)ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΣΤΑΡΑΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ..22)ΞΕΝΙΤΙΑ ΕΝΤΟΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ..23)Η ΠΑΡΟΛΙΓΟΝ ΧΑΜΕΝΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ..23)ΑΝΤΙΚΡΙΣΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ..24)ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ..25)ΕΝΟΕΙΤΑΙ …26) ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ 27)ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ..28)ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.29)ΕΝΑ ΠΕΡΑΣΜΑ..30)ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ…31)ΛΑΧΤΑΡΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ..31)Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ..32)ΚΙ ΑΝ…33)ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΩΜΑ..34) ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΙΚΟΣ ΘΕΟΥ! 35)ΗΛΘΟΝ ΕΙΔΟΝ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΟΝ..36)Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΩΣ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ……37) ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΕΑΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ .ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ..38)ΜΙΚΡΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΞΙΑ..39)ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ..40)ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΤΑΛΑΝΤΕΥΟΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ..41)ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ..42)ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ..43)ΙΣΩΣ…..44)ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ..45)ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ…46)ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ !ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΙΣΟΡΟΠΙΑΣ..47)ΛΑΒΩΜΕΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ..48..ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ Ή ΥΠΟΤΑΞΗΣ ΤΕΛΙΚΑ..49)Η ΜΑΣΚΑ…50)ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ.

Όλα τα παραπάνω άρθρα μπορείτε να τα επισκεφτείτε στους  προσωπικούς μου λογαριασμούς διαδικτυακά, τα οποία ,το επόμενο διάστημα  θα δεθούν σε μορφή βιβλίου –λευκώματος  και θα ακολουθήσει σχετική επίσημη παρουσίαση κατά την οποία θα ενημερωθείτε σχετικά μια εβδομάδα νωρίτερα ,αν επιθυμείτε να με τιμήσετε με την παρουσία σας. Δεν είχα σκοπό να σας κουράσω γράφοντας ένα ένα όλα τα άρθρα μου ενός χρόνου, αλλά τα αγαπάω όλα εξίσου το ίδιο ,σαν παιδιά μου, γιατί είναι όλα βγαλμένα μέσα από την καρδιά μου. Σας ευχαριστώ όλες και όλους για την συμπαράσταση σας και την  πληθώρα μηνυμάτων, αγάπης και παρότρυνσης να συνεχίσω αυτό που κάνω, και αυτό σας υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω  να κάνω χωρίς δισταγμό ,πάντα με σθένος ,με γνώμονα το δίκαιο και την αλήθεια χωρίς ταμπέλες και παρωπίδες.. Κλείνοντας δεν θα παραλείψω να  ευχαριστήσω το προσωπικό των  εφημερίδων και των ηλεκτρονικών σελίδων αλλά και όλους τους δημοσιογράφους που κατά καιρούς έχουν φιλοξενήσει τα άρθρα μου, με την στάση τους αυτή αποδεικνύουν και εδραιώνουν περίτρανα ότι υπάρχει ελεύθερη αρθρογραφία αλλά και εξίσου, μη καθοδηγούμενη ελευθεροτυπία  στο όμορφο Ρέθυμνο...

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ