ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Μείωση εισοδήματος 30% από το 2020 στο 2021 για de minimis ζωοτροφών

0

Όπως πληροφορείται το Agrocretanews, ο Σίμος Κεδίκογλου στις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους κτηνοτροφικών συλλόγων του νησιού μας τις προηγούμενες ημέρες είπε πως για να τεκμηριωθεί ζημιά και να δοθούν de minimis για τις ζωοτροφές, πρέπει να υπάρχουν στοιχεία ότι μειώθηκε το εισόδημα των κτηνοτρόφων 30% από το 2020 ως το 2021.

Για το θέμα της επίσκεψης ο Γρύλλος Παπαδάκης, πρόεδρος στον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Μυλοποτάμου έγραψε στο facebook:

Επίσκεψη πραγματοποιήσαμε στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων με τον υφυπουργό κ. Κεδίκογλου. Θέσαμε τα φλέγον ζητήματα που προβληματίζουν τον κτηνοτροφικό κλάδο της Κρήτης θέσαμε επίσης αιτήματα που είναι αναγκαία άμεσης ανταπόκρισης από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων που είναι αυτά (1) την άμεση στήριξη των κτηνοτρόφων της Κρήτης απέναντι στην τεράστια αύξηση των ζωοτροφών προτείνοντας άμεση ενίσχυση με την μορφή de minimis ανά ζώο λαμβάνοντας υπόψη ως βάση τίς ενίσχυσης νά είναι τά τιμολόγια αγοράς ζωοτροφών (2) αύξηση εξισωτικής αποζημίωσης στους κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφων σέ ορεινές και μειονεκτικές περιοχές (3) αυστηρότεροι έλεγχοι στις εισαγωγές και ελληνοποιήσεις προϊόντων τού κτηνοτροφικού τομέα από τρίτες χώρες (4) την αποζημίωση λόγω Covid- 19 τού 2020 στους συναδέλφους που δεν αποζημιώθηκαν (5) την άμεση καταβολή τίς συνδεδεμένης γαλάτου σέ συναδέλφους που δεν την πήραν καθώς είχαν απόκλιση τής δήλωσης ΟΣΔΕ τού 2020 (6) στους συναδέλφους που ενεργοποίησαν το 2019 και δεν εντάχθηκαν στο εθνικό απόθεμα για την άμεση ένταξη τους (7) άμεσο σχέδιο και πρόγραμμα για ενίσχυση των ζωοτροφών καθώς οι περισσότερες περιοχές της Κρήτης είναι ορεινές και μη εκμετάλλευσης για παραγωγή ζωοτροφών (όχι στην περικοπή των ιστορικών δικαιωμάτων για λόγο του ότι ή Κρήτη επιβαρύνετε με διπλάσια και τριπλάσιο κόστος στην παραγωγή και επειδή είναι μειονεκτική και δύσβατο Νησί. Στην επίσκεψη στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κύριο Μελά θέσαμε και εκεί τούς πάρα πολλούς προβληματισμούς μας όσον αφορά τις πληρωμές που δεν έχουν γίνει και με αυτές που τρέχουν να γίνουν η ενημέρωση από τον κύριο Μελά ήταν ουσιαστική την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει ή πληρωμή τίς δημοσιονομικής πειθαρχίας δηλαδή το 3% που κρατείται από την ενιαία ενίσχυση. Εκκρεμότητες από το εθνικό απόθεμα του 2020 και από 24 έως 27 Οκτωβρίου η πληρωμή τίς προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης.

Μετά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ επισκεφθήκαμε το υπουργείο εμπορικής Ναυτιλίας τον κυρ. Υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη που θέλω να ευχαριστήσουμε δημόσια διότι μόλις έμαθε ότι είχαμε επισκεφτεί το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων επικοινώνησε μαζί μας για να τον επισκεφθούμε στο υπουργείο εμπορικής Ναυτιλίας για να βρούμε λύσεις και προτάσεις όσον αφορά το τεράστιο κόστος στις ζωοτροφές στον κτηνοτροφικό κλάδο.

Τον ευχαριστώ δημόσια!!! για το τεράστιο ενδιαφέρον και την τεράστια φιλοξενία !!!!που μας έκανε να αισθανθούμε ότι το υπουργείο ήταν σαν σπίτι μας.

Τον ευχαριστούμε δημόσια!!!! και θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου!!! στον υπουργό κύριο Γιάννη Πλακιωτάκη το ότι μας απέδειξε έμπρακτα ως άνθρωπος και ως υπουργός το πώς είναι η φιλοξενία και η φιλία. Ευχαριστούμε ακόμα τον κ. Δημήτρη Μελά πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πλήρη ενημέρωση αλλά και την πολύωρη συζήτηση που είχαμε αλλά και την υποδοχή που μας έκανε ευχαριστούμε ακόμα τον υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κυρ Σίμο Κεδίκογλου που μας άκουσε και για το τεράστιο ενδιαφέρον του και για το πώς θα επιλυθεί το ζήτημα της κτηνοτροφίας της Κρήτης.

agrocretanews.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ