ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Πώς «έκαναν φτερά» 150.000 ευρώ από την Αντιπεριφέρεια

0

 Ανησυχία προκαλούν τα διαδοχικά περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο – Πώς οι επιτήδειοι απέσπασαν κωδικούς και άδειασαν τραπεζικούς λογαριασμούς, με τις απώλειες να φτάνουν σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ

Πάνω από 150.000 ευρώ έκαναν φτερά από τα ταμεία της αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, μέσω ηλεκτρονικής απάτης που πραγματοποιήθηκε ξημερώματα Δευτέρας. Οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν τους κωδικούς εξουσιοδοτημένης υπαλλήλου, η οποία είχε ακολουθήσει την πάγια διαδικασία εισερχόμενη σε μια άψογα στημένη ιστοσελίδα που μιμούταν το ψηφιακό περιβάλλον της τράπεζας.

Οι δράστες περίμεναν αρκετές ημέρες, επιλέγοντας μια ανύποπτη ώρα μεταξύ 3 και 5 τα ξημερώματα για να πραγματοποιήσουν συνολικά 55 διαδοχικές μεταφορές χρημάτων σε διαδικτυακές τράπεζες

Αφού συνέλεξαν τους κωδικούς χωρίς να κινήσουν υποψίες την ίδια μέρα, οι δράστες περίμεναν αρκετές ημέρες, επιλέγοντας μια ανύποπτη ώρα μεταξύ 3 και 5 τα ξημερώματα για να πραγματοποιήσουν συνολικά 55 διαδοχικές μεταφορές χρημάτων σε διαδικτυακές τράπεζες, αφήνοντας ανοιχτό το ερώτημα πώς τα συστήματα ασφαλείας και οι δικλείδες της τράπεζας δεν μπλόκαραν έναν τόσο ασυνήθιστο ορυμαγδό νυχτερινών συναλλαγών.

Την ίδια στιγμή στο Ηράκλειο, μια 48χρονη γυναίκα, αναζητώντας τρόπο να επενδύσει σε μετοχές, ήρθε σε επαφή με επιτήδειους, οι οποίοι υποδυόμενοι τους επενδυτικους σύμβουλους,  την έπεισαν να προχωρήσει μέσα στον Ιούλιο σε δύο μεγάλες καταθέσεις συνολικού ύψους 60.000 ευρώ, που μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς συνδεδεμένους με τράπεζα στη Μάλτα.

Η αλυσίδα των χτυπημάτων συμπληρώνεται από ένα ακόμη περιστατικό στο Ηράκλειο που σημειώθηκε στις 13 Αυγούστου

Όταν η γυναίκα επιχείρησε να αποσπάσει μέρος των κερδών της, οι δράστες της ζήτησαν επιπλέον χρήματα με την αιτιολογία της πληρωμής φόρου για να «απελευθερωθεί» η απόδοση, οδηγώντας την στην επίγνωση της απάτης και στην επίσημη καταγγελία της στις 20 Αυγούστου.

Η αλυσίδα των χτυπημάτων συμπληρώνεται από ένα ακόμη περιστατικό στο Ηράκλειο που σημειώθηκε στις 13 Αυγούστου, όταν άγνωστοι απέκτησαν πρόσβαση στον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό ενός επιχειρηματία και, μέσα σε λίγα λεπτά πραγματοποίησαν διαδοχικές συναλλαγές αφαιρώντας πολλές χιλιάδες ευρώ από το λογαριασμό, με τις αρχές να ζητούν από τους πολίτες να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Πώς «έκαναν φτερά» 150.000 ευρώ από την Αντιπεριφέρεια

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ