«Ξεκίνησαν πλέον οι στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στα χωριά του Ρεθύμνου, με αφετηρία, σύμφωνα με πληροφορίες, την περιοχή του Σπηλίου, όπου και βεβαιώθηκαν σωρηδόν παραβάσεις. Η εικόνα που διαμορφώνεται δείχνει ότι η Τροχαία περνά σε πιο ενεργή παρουσία και εκτός αστικών κέντρων, εκεί όπου συχνά η καθημερινή επιτήρηση ήταν περιορισμένη.
Το ζήτημα δεν είναι μόνο οι παραβάσεις που καταγράφονται, αλλά και η γενικότερη κουλτούρα οδικής συμπεριφοράς που επικρατεί σε πολλές επαρχιακές περιοχές, όπου η αίσθηση “χαλαρότητας” στον ΚΟΚ παραμένει έντονη. Οι έλεγχοι έρχονται να υπενθυμίσουν ότι οι κανόνες ισχύουν παντού, ανεξαρτήτως απόστασης από την πόλη.
Το αν πρόκειται για μια συγκυριακή εξόρμηση ή για μια πιο σταθερή παρουσία της Τροχαίας στα χωριά, θα φανεί στην πορεία. Σε κάθε περίπτωση, η αρχή έγινε και το μήνυμα εστάλη.»
