ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η παράταξη «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ» για την αντιμετώπιση των παθογενειών του δικτύου ύδρευσης

0

Την άμεση συζήτηση της στρατηγικής του Δήμου για την αντιμετώπιση των παθογενειών του δικτύου ύδρευσης, στην αμέσως επόμενη  σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Ρεθύμνου, ζητά η επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Ειρήνη  Κουτσαλεδάκη με αφορμή τη διακοπή υδροδότησης στο Ρέθυμνο λόγω των πρόσφατων εκτεταμένων βλαβών. Η κ. Κουτσαλεδάκη και τα μέλη της παράταξης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ» ζητούν  ενημέρωση για τα προβλήματα υδροδότησης που είναι θέμα ζωτικής σημασίας καθώς εντάσσεται στις βασικές υποδομές που συνδέονται με την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Ρεθύμνου. Ακολουθεί η δήλωση της κ. Κουτσαλεδάκη:

«Με την βλάβη που σημειώθηκε και τη συνακόλουθη διακοπή της υδροδότησης της πόλης αναδεικνύεται με τον πιο επώδυνο τρόπο η ανυπαρξία ενός άμεσου σχεδιασμού σε ότι αφορά την ασφαλή λειτουργία του δικτύου. Άλλωστε, ο κίνδυνος αυτός έχει επισημανθεί επανειλημμένα από το σύνολο της αντιπολίτευσης κατά την προεκλογική περίοδο, αναδεικνύοντας πως τα προβλήματα ύδρευσης όπως και αυτό του κυκλοφοριακού δεν λύνονται με μαγικές λύσεις και με ένα διαρκές μπαράζ αποποίησης των ευθυνών  της δημοτικής αρχής η οποία και τότε όπως και σήμερα δεν φαίνεται να συμμερίζεται τις ανησυχίες μας. Ζήτησα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την άμεση διενέργεια συζήτησης σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή την πρόσφατη διακοπή υδροδότησης στο Ρέθυμνο, που έχει καταστεί σε ετήσια βάση μια δυσάρεστη επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα. Οι κάτοικοι του Ρέθυμνου έχουν μάθει να ζουν με το πρόβλημα και αυτό ως δημοτικό σύστημα δεν μας τιμά σε καμία περίπτωση, πόσο μάλλον αν αναλογιστούμε ότι η ζημιά στο δίκτυο της ΔΕΥΑΡ, άφησε μεγάλο κομμάτι της πόλης χωρίς νερό ή με ελάχιστη ροή για δυόμιση μέρες.

Επειδή όλοι ενδιαφερόμαστε εξίσου, ζητούμε την άμεση  διενέργεια σχετικής συζήτησης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να ενημερωθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών που να καταστήσουμε το Ρέθυμνο μια στην πράξη σύγχρονη πόλη, μακριά από βαρύγδουπες εξαγγελίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες. Δεν θα λαϊκίσουμε, δεν θα μηδενίσουμε καμία προσπάθεια αλλά δεν θα κρυφτούμε.  Θα συνεχίσουμε με μεθοδικότητα να φέρνουμε στο δημοτικό συμβούλιο τα θέματα που απασχολούν τους συνδημότες μας ασκώντας πίεση στη δημοτική αρχή, για  υλοποιήσιμες  λύσεις μέριμνας και σχεδιασμού».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ