ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Ο αγώνας δρόμου για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του αγροτικού κόσμου είναι διαρκής»

0

Στο Δομοκό του ν. Φθιώτιδας βρέθηκε ο Βουλευτής Ρεθύμνης και υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας με θέμα: «Τα προβλήματα του αγροτικού τομέα».

Ομιλητές στην εν λόγω εκδήλωση, εκτός από το Μανόλη Χνάρη, υπήρξαν και η υποψήφια Ευρωβουλευτής Γεωργία Σωτηροπούλου, καθώς επίσης και ο Γραμματέας του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής της παράταξης, Θανάσης Πετρόπουλος.

Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συζήτησης που επακολούθησε με τους παρευρισκόμενους,  επισημάνθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, τα οποία επιτείνονται από το ολοένα και αυξανόμενο αποτύπωμα της κλιματικής κρίσης, καθώς επίσης και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel στα χωριά Βαρδαλή, Σοφιάδα και Νέο Μοναστήρι
τα οποία δεν έχουν αποκατασταθεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μ. Χνάρης τοποθετήθηκε σχετικά με την αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί του πρωτογενή τομέα όπως είναι: Η αντιμετώπιση της εκρηκτικής αύξησης του κόστους παραγωγής, η τροποποίηση της νέας ΚΑΠ, ο εκσυγχρονισμός του απαρχαιωμένου συστήματος του ΕΛΓΑ, η διαχείριση των κόκκινων δανείων και η προστασία της αγροτικής γης, το ζήτημα της έλλειψης εργατών γης και οι παράνομες «ελληνοποιήσεις» αγροτικών προϊόντων. Επιπλέον, τόνισε ιδιαιτέρως την ανάγκη για την  καταβολή αποζημιώσεων των παραγωγών καθώς και για την αποκατάσταση των εκμεταλλεύσεών τους εξαιτίας των καταστροφών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel.

Τέλος, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κατέληξε τονίζοντας ότι:

«Η αδυναμία και η αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να επιλύσει τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου αποτελεί μία πραγματικότητα που προκαλεί έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια.

Το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζοντας ότι ο πρωτογενής τομέας συνιστά έναν από τους κύριους πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής της χώρας με τις θέσεις και τις προτάσεις του, απαντά στο σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, με σκοπό την πλήρη ανασυγκρότηση του».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ