ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ιερό Προσκύνημα στις Μέλαμπες, γενέθλιο τόπο των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων

0

Η  Ενορία Μελάμπων γνωστοποιεί ότι την 26η Μαϊου 2024 ημέρα Κυριακή - όπως και κάθε τελευταία Κυριακή εκάστου μήνα όλου  του έτους  -  στα πλαίσια της επετείου των 200 χρόνων από τη μαρτυρική τελείωση των εκ Μελάμπων και εν Ρεθύμνη Μαρτυρησάντων Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, θα τελεστεί στις Μέλαμπες  και στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων, Εσπερινός, Ιερή Παράκκληση, και ξενάγηση σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

΄Ωρα 4 μ.μ. Συνάντηση και ξενάγηση εις τον κεντρικό Ιερό Ναό των Αγίων 4 Μαρτύρων στου Κλωνάρη, με επόμενους σταθμούς τον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής και το Κειμηλιαρχείο της Ενορίας.

΄Ωρα 5. 30μ.μ  Εσπερινός και Ιερή Παράκληση στο κτίσμα που υπήρχε η οικία του Μάρτυρα Γεωργίου και έχει αναπλαστεί σε Ιερό Παρεκκλήσιο.

΄Ωρα 6.30μ.μ ξενάγηση στο Ιερό Προσευχητάριο, που ήταν οικία άλλου Μάρτυρα.

΄Ωρα 6.45.μ.μ. ξενάγηση στον Ιερό Ναό Παναγίας.

 Καλούνται οι φιλομάρτυρες πιστοί να προσέλθουν για απόδοση τιμής στους Αγίους του τόπου μας , και για  ευλογία.

Σημειώνεται ότι, έχοντας ως οδηγό  την ιδιαίτερη συμμετοχή, κατάνυξη και αποδοχή, που είχαν τα προηγούμενα όμοια ιερά προσκυνήματα η Ενορία Μελάμπων, πραγματοποιεί και αυτή την πνευματική περιήγηση, στα βήματα και τους τόπους, όπου έζησαν οι Άγιοι 4 Μάρτυρες, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία  σε όλους όσους θέλουν να καταθέσουν το σεβασμό και την αγάπη τους  στους Γενναίους Αθλοφόρους της Λάμπης , του Ρεθύμνου και ολόκληρης της Κρήτης .

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ