ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Περιοδεία της ΚΚΕ Ρεθύμνου στις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας

0

Περιοδεία στις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του κόμματος και υποψήφιο ευρωβουλευτή. Τον Σ. Βασιλειάδη συνόδευαν ο Νίκος Μανουσάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης και περιφερειακός σύμβουλος και ο Μανούσος Μανουσογιαννης, μέλος της ΤΕ Ρεθύμνου και δημοτικός σύμβουλος.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους εκφράστηκε η έντονη ανησυχία και αγανάκτηση για την ακρίβεια και τους μισθούς που δεν φτάνουν, για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης αλλά και για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, την εντατικοποίηση της εργασίας την εργολαβοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Ο Σάββας Βασιλειάδης επεσήμανε αρχικά ότι το ΚΚΕ στηρίζει σταθερά τους αγώνες των εργαζομένων στις Περιφερειακές Διοικήσεις για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα οδηγήσει στη βελτίωση των συνθηκών δουλειάς τους αφού θα επιλύσει βασικά εργασιακά τους αιτήματα και θα εξομοιώσει τους υπαλλήλους των Περιφερειών με των Υπουργείων.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος τόνισε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις περιφέρειες δεν είναι παρά αποτέλεσμα μιας σταθερά ασκούμενης αντεργατικής πολιτικής εκ μέρους όλων των κυβερνήσεων και όλων των κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΕΛΛ.ΛΥΣΗ) , στελέχη των οποίων συμμετέχουν και στις κατά τόπους περιφερειακές διοικήσεις. Όλοι τους διαχρονικά στηρίζουν την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων, όλοι τους έχουν ευθύνες για την τραγική υποστελέχωσή τους που ολοένα και εντείνεται.

Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής είναι η πολιτική του ΚΚΕ. Όπως τόνισε ο Σάββας Βασιλειάδης μόνο το ΚΚΕ δηλώνει καθαρά και ξάστερα ότι οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός πρέπει να έχουν πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες που το πλαίσιο και η λειτουργία τους δεν θα καθορίζεται από το κυνήγι του κέρδους, από τις λογικές «κόστους-οφέλους» και από τα συμφέροντα του κάθε επιχειρηματία ή εργολάβου. Γιατί δεν είναι δυνατό οι εργαζόμενοι να βλέπουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων συνεχώς να αυγαταίνουν και την ίδια στιγμή να ακούνε ότι δήθεν «δεν αντέχει η οικονομία» για να έχουν αυξήσεις στους μισθούς, ότι δήθεν «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα» για να γίνουν έργα πολιτικής προστασίας ή ότι η κυβέρνηση τάχα «πατάσσει το τέρας της ακρίβειας» όταν αυτή έχει δώσει το «πράσινο φως» εδώ και τρία χρόνια στους μονοπωλιακούς ομίλους να θησαυρίζουν στην πλάτη του λαού!

Ο Σάββας Βασιλειάδης κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν ότι η μήτρα που δημιουργεί όλα τα προβλήματα που κάνουν αφόρητη κάθε πτυχή της ζωής των εργαζομένων είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ε.Ε. στο όνομα της οποίας  «πίνουν νερό» όλα τα υπόλοιπα κόμματα προωθεί την πολιτική των καθηλωμένων μισθών, της περαιτέρω ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, την εργολαβοποίηση των υπηρεσιών, την ιδιωτικοποίηση της δωρεάν υγείας και παιδείας. Οι εργαζόμενοι, κατά συνέπεια, έχουν κάθε συμφέρον, να καταδικάζουν στη συνείδησή τους την Ευρωπαϊκή Ένωση και να συμμετάσχουν στον αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική που για τα κέρδη των λίγων θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών.

Τέλος, ο Σάββας Βασιλειάδης κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν αποφασιστικά με την ψήφο τους το ΚΚΕ ώστε να βρεθεί όσο πιο ψηλά γίνεται και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, στο «διευθυντήριο» των Βρυξελλών,  ώστε να μπορέσει ο λαός μας την επόμενη μέρα από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική της  Ε.Ε. και των  κυβερνήσεων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ