ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Οι Τιμίες Κάρες των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Ρεθύμνου στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου Ηρακλείου

0

Το πρωί της Κυριακής, 19ης Μαΐου 2024, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου Ηρακλείου, εορτάσθηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή η 58η Επέτειος της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου Κρήτης, από την Βενετία στην Κρήτη.

Κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, μεταφέρθηκαν προς ευλογία και επιστηριγμό των πιστών, το πρωί της ίδιας ημέρας, από τον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων πόλεως Ρεθύμνης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου Ηρακλείου οι Τίμιες Κάρες των εκ Μελάμπων καταγομένων και εν Ρεθύμνη μαρτυρησάντων Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Μανουήλ, Αγγελή, Γεωργίου και Νικολάου, με αφορμή την κατά το τρέχον έτος συμπλήρωση 200 ετών από της μαρτυρικής τους τελειώσεως.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, το οποίο τελέσθηκε, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Πρόδρομος, αναφερόμενος στη σπουδαιότητα του κοινού προσκυνήματος του Πατρός και Πρωτεπισκόπου της Κρήτης, Αγίου Αποστόλου Τίτου, και των «Τέκνων» Αυτού, Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων του Ρεθύμνου, και ευχόμενος ο τόπος μας να μην παύσει ποτέ να αναδεικνύει Μάρτυρες, Αγίους και Ήρωες.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτανευτική Πομπή των Τιμίων Καρών του Αγίου Αποστόλου Τίτου και των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, με πάνδημη συμμετοχή του ευλογημένου λαού του Θεού, τοπικών αρχών και φορέων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ