ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Η επιστολή των Αστυνομικών επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ρέθεμνος" και του rethemnosnews.gr

0

Η επιστολή έρχεται να καταδείξει πως στο Ρέθυμνο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την λειτουργία των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Αφήνει δε σαφή υπονοούμενα για "παρεμβάσεις" και για περιστατικά που οι αστυνομικοί "εμποδίζονται" στο να κάνουν την δουλειά τους όπως πρέπει. 

Δεν είναι τυχαίο που οι αστυνομικοί ζητούν "επιστροφή στην κανονικότητα'! Όμως είναι ηλίου φαεινότερο πως "κάτι δεν πάει καλά στο Ρεθεμνιώτικο βασίλειο της Δανιμαρκίας"! 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Η επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ρεθύμνου προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Δημήτρη Μάλλιο έχει ως εξής: "

«κ. Αρχηγέ,

Η Ένωσή μας αισθανόμενη την ανάγκη να σας επισημάνει τις αντιξοότητες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι υπηρετούντες συνάδελφοι στο νομό μας, προκειμένου να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους και να εξασφαλίσουν στους πολίτες το έννομο αγαθό της δημόσιας ασφάλειας, σας γνωρίζει ότι, η πλειονότητα αυτών έχει φτάσει σε σημείο απόγνωσης βιώνοντας καθημερινά μια κατάσταση ανασφάλειας και αβεβαιότητας άνευ προηγουμένου.

Το αστυνομικό προσωπικό αισθάνεται αποκαρδιωμένο εξαιτίας του τρόπου που αντιμετωπίζεται από τη διοίκηση. Παράλληλα, καλείται να αντιμετωπίσει ένα πολυποίκιλο παραβατικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την ανοχή και αδράνεια της τοπικής κοινωνίας απέναντι στην εγκληματικότητα, στην έλλειψη πολιτικής βούλησης και στην κάθε μορφής παρέμβασης στο αστυνομικό έργο.

Σε όλα αυτά, έρχονται να προστεθούν επιπλέον και περιστατικά βίας εις βάρος συναδέλφων μας, από τα οποία ελάχιστα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Την ανωτέρω κατάσταση δυσχεραίνει και επιβαρύνει η πρωτοφανής υποστελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων της περιφέρειας, η διαρκής κακοδιαχείριση του αστυνομικού προσωπικού και η συνεχόμενη αντιμετώπιση της κάθε υπηρεσιακής ανάγκης από πλευράς της Διοίκησης, με προχειρότητα και χωρίς σχεδιασμό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ερχόμαστε αντιμέτωποι λύσεων της τελευταίας στιγμής και με προσωρινά «μπαλώματα» χωρίς να λαμβάνονται στο ελάχιστο υπόψη, κατά τις μετακινήσεις των συναδέλφων μας, τα εξής αυτονόητα: τα νέα υπηρεσιακά κενά που δημιουργούνται, η εκδήλωση ενδιαφέροντος ή όχι, οι δυνατότητες ή τυχόν εξειδίκευσή τους και οι οικογενειακές υποχρεώσεις τους.

Μεγάλο προβληματισμό επίσης γεννά η υποτονική αντίδραση της τοπικής ηγεσίας στα περιστατικά εις βάρος των συναδέλφων μας «αναθρέφοντας» με αυτόν τον τρόπο συμπεριφορές οι οποίες στο παρελθόν είχαν οδηγήσει σε αιματηρά γεγονότα, με αποκορύφωμα το περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του συναδέλφου μας Στάθη Λαζαρίδη.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ως άνω δυσχερείς συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας παρακαλούμε όπως προβείτε ΑΜΕΣΑ στις ενέργειες εκείνες που ως στόχο θα έχουν την «επιστροφή στην κανονικότητα – από την ανικανότητα».

Το παρόν έγγραφο επισφραγίζει την προσπάθειά μας για βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί στον νομό μας και σε συνεχεία του υπ’ αριθ. 15/2024 από 03/04/2024 εγγράφου μας, το οποίο σας επισυνάπτουμε, με παραλήπτη τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο Νικόλαο Σπυριδάκη και αφορά σε θέματα συμπεριφοράς, διοίκησης και σεβασμού στο προσωπικό.»

ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΡΕΘΕΜΝΟΣ" ΚΑΙ ΤΟΥ rethemnosnew.gr 

Διαβάστε και πάλι το σχετικό ρεπορτάζ στην κάτωθι ηλεκτρονική διεύθυνση: 

https://www.rethemnosnews.gr/rethymno/700178_problimatismos-gia-tin-exarsi-tis-parabatikotitas?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR02_DdKckJLU5gvmgGZh1q9J0t54QkDOjSNBwofLj3zv4zyvBw-VVmjQXw_aem_Adk_CCGSeFU6k8EQqx_eifygQ6eP2Q6l41cQDXW5AUlgIr2b80tiSO4q8bbzyEH5pjZRpOcP-IBZSja2XztmflL2

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ