ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τιμητική εκδήλωση του Δήμου Αγίου Βασιλείου για τον κ. Νίκο Δασκαλαντωνάκη στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

0

Την Δευτέρα 20 Μαΐου,  πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η τιμητική εκδήλωση του Δήμου Αγίου Βασιλείου για τον κ. Νίκο Δασκαλαντωνάκη, ιδρυτή του ομίλου «Grecotel», στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία αναφέρθηκε στην ηγετική επιχειρηματική μορφή και προσωπικότητα του κ. Δασκαλαντωνάκη, στο όραμά του, στη διορατικότητά του και στην συμβολή του στην τουριστική ανάπτυξη του Ρεθύμνου, της Κρήτης και βέβαια ολόκληρης της Χώρας.

Επίσης, αναφέρθηκαν με τα θερμότερα λόγια κατά τον χαιρετισμό τους ο Υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής Επικρατείας και πρ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και ο πρ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Τιμάμε τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη γιατί προσέφερε τα μέγιστα στην πρόοδο και ευημερία του τόπου μας και δείχνουμε την αγάπη, τον θαυμασμό, τον σεβασμό μας και την ευγνωμοσύνη μας στο πρόσωπό του», ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης κατά την ομιλία του.

«Όσο ψηλά και αν έφτασε δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο καταγωγής του και τους συντοπίτες του. Δεν ξέχασε από πού ξεκίνησε μαζί με τον αδερφό του, Τάκη. Στεκόταν πάντα στο πλευρό τον Αγιοβασιλιωτών. Στην αγωνία, τη φτώχεια, τη βιοπάλη, τον καθημερινό μόχθο, την εργατικότητα, τη δημιουργικότητα, την επιτυχία και την ευημερία πολλών γενεών Αγιοβασιλιωτών προσφέροντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και όχι μόνο», τόνισε ο Δήμαρχος

«Δεν ξέχασε ποτέ τις αρχές και αξίες μας, τα ήθη και έθιμα μας, τις παραδόσεις μας, τις πατρογονικές συμβουλές και όλα αυτά τα συνένωσε με το όραμα του για ποιοτικό τουριστικό προϊόν υψηλών προδιαγραφών με γνήσια κρητική φιλοξενία, κάνοντας τους επισκέπτες μας να έρχονται και να ξαναέρχονται  και να έχουν γίνει οι καλύτεροι διαφημιστές του τόπου μας», συμπλήρωσε ο κ. Ταταράκης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος,  ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Πλακιωτάκης, η βουλευτής και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, ο επιχειρηματίας Γιώργος Βαρδινογιάννης, η Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Νάγια Κόλλα, ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, ο Αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Βάμβουκας, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός,  οι πρώην Υπουργοί Γιώργος Βουλγαράκης και  Μανώλης Όθωνας, ο πρώην Βουλευτής Μιχάλης Νεονάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Τσουδερός, ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης και του Μουσείου της Ελεύθερνας Νίκος Σταμπολίδης, ο ομ. καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Ξεξάκης, ο καθηγητής του ΕΜΠ Λουπασάκης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου Γιώργος Γιακουμάκης, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Αιγάλεω Νίκος Νικολακόπουλος και Γεν. Γραμματέας του Δήμου Ρεθύμνης Μαρίνος Ρουσσιάς, ο πρώην υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανώλης Τσακαλάκης, η Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Ρένα Βασιλάκη, ο πρόεδρος της «Κρητικής Εστίας» Αντώνης Μυτιληνάκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων π. Επαρχίας Αγίου Βασιλείου “Ο ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Μανώλης Δριδάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι» Γιώργος Βλατάκης, ο Προέδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Θοδωρής Τσόντος και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Αεράκης.

Επίσης, το παρών έδωσε η εκπρόσωπος του επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη Νούλη Μανώλη, ο ανιψιός του τιμώμενου Γιάννης Τ. Δασκαλαντωνάκης και πλήθος εκπρόσωπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του επιχειρείν και του πολιτισμού.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Αγίου Βασιλείου Νίκος Καλλιτσουνάκης, προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Νίκου Δασκαλαντωνάκη σε επιμέλεια της δημοσιογράφου Εύας Λαδιά.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το συγκρότημα το συγκρότημα του Θοδωρή Ποθουλάκη και χόρεψε το χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ