ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η κακοκαιρία «Αυγή» σαρώνει την Κρήτη - Κλειστά σχολεία σε Ανώγεια και Μυλοπόταμο

0

Στα λευκά έχουν ντυθεί ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης ενώ για δεύτερη μέρα σήμερα, το κρύο είναι τσουχτερό. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα από την κακοκαιρία, ενώ οι αρχές είναι σε ετοιμότητα για τη διαχείριση και την αντιμετώπιση των δυσκολιών.

Η κακοκαιρία «Αυγή» θα επηρεάσει την Κρήτη σήμερα και αύριο, ενώ οι έντονες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν.  Οι δήμοι Μυλοποτάμου και Ανωγείων αποφάσισαν την αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Στα Ανώγεια το οδικό δίκτυο  μέχρι το πρωί της Τρίτης παρέμενε ανοικτό όμως η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη. Συγχρόνως στα ορεινά του Αμαρίου, υπάρχει ελαφριά χιονόπτωση ήδη από τα ξημερώματα

Οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, υποχρεωτική από χθες είναι η κατοχή αντιολισθητικών αλυσίδων και σε πολλές περιοχές του νησιού.

Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας για τα σχολεία:

«Αναστέλλεται, για, 30/1/2024, η λειτουργία σχολείων Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης σε συγκεκριμένους Δήμους της χώρας, κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και στα σχολεία, στα οποία, έχει ήδη αποφασισθεί η αναστολή λειτουργίας τους από τους οικείους Δήμους λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Υπενθυμίζεται, από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ότι στις σχολικές μονάδες που αναστέλλεται η λειτουργία τους, προβλέπεται η εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Δεμένα τα πλοία σε αρκετά λιμάνια

Δεμένα παραμένουν τα πλοία σε πολλά λιμάνια της χώρας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου, όπου οι άνεμοι, σύμφωνα με την ΕΜΥ, φτάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ και πιθανώς τα 10.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθούν τα πρωινά δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Βόλος-Σποράδες, Καβάλα-Πρίνου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Τα δρομολόγια στη γραμμή Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι, πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΡΕΘΥΜΝΟ

Η κακοκαιρία «Αυγή» σαρώνει την Κρήτη - Κλειστά σχολεία σε Ανώγεια και Μυλοπόταμο

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ