ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η εορτή της Υπαπαντής στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

0

Την Πέμπτη, 2α Φεβρουαρίου 2023, Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στην Ενορία Λαγκάς, πλαισιούμενος υπό του Εφημερίου της Ενορίας, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου Πέτρου Τσερβάκη, και άλλων Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος εξέφρασε τη χαρά του για την πρώτη του ποιμαντική επίσκεψη στην Ενορία αυτή και για τον τρόπο, με τον οποίο οι ολίγοι κάτοικοι του χωριού τιμούν τη γενέτειρά τους και διακρατούν τα ζώπυρα της πίστης, λιτανεύοντας το ήθος και την παράδοση του τόπου μας.

Ο Επίσκοπός μας εξέφρασε την ευχή πάντοτε το συναπάντημά μας στην Εκκλησία να γίνεται Υπαπαντή με τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, με τους Αγίους μας, αλλά και με τις έμψυχες εικόνες του Θεού, με κάθε ένα αδελφό μας, και προέτρεψε να έχομε όλοι μας υπομονή στην προσευχή, όπως ο δίκαιος και πρεσβύτης Συμεών, ο οποίος αξιώθηκε να δει το σωτήριον του Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος, τέλος, ευχαρίστησε τον π. Πέτρο για το όμορφο δώρο που του προσέφερε εκ μέρους της Ενορίας, ένα αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, η οποία καταστολίζει το Τέμπλο του Ιερού Ναού, και όλους τους συμπροσευχομένους πιστούς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε εόρτια τράπεζα στο παλαιό σχολείο της Λαγκάς και ο Σεβασμιώτατος είχε τη χαρά να επισκεφθεί ορισμένους από τους κατοίκους του χωριού στα σπίτια τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ