ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Θοδωρής Δουλουμπέκης: «Κάθε μια ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο, είναι μια ακόμη ψήφος που θα φέρει τη μεγάλη αλλαγή στη χώρα»

0

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Θοδωρής Δουλουμπέκης, πρώην Γραμματέας της Ν.Ε. Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σχολιάζοντας την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Μιλώντας εφ’ όλης της ύλης σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Σταύρο Ρακιντζή στο Studio Rethymno 9.80 τόνισε πως λόγω της πυκνής πολιτικής επικαιρότητας και της κρισιμότητας των πολιτικών ζητημάτων, αναβλήθηκε η διαδικασία ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων. Δριμύ κατήγορών εξαπέλυσε ο ίδιος κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών του επιλογών, αιτιολόγησε το αίτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για εκλογές ενώ δήλωσε ότι «Κάθε μια ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο, είναι μια ακόμη ψήφος που θα φέρει τη μεγάλη αλλαγή στη χώρα».

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

Ειδικότερα και αναφορικά με την αναβολή ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Δουλουμπέκης δήλωσε, ότι  «Ήταν πολύ πυκνή η πολιτική επικαιρότητα λόγω όσων βλέπουμε να διαδραματίζονται σε επίπεδο έκπτωσης των δημοκρατικών θεσμών και όποιος σχεδιασμός υπήρχε για εσωκομματικές διαδικασίες προκειμένου να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια αναβλήθηκε. Θα ήταν εξάλλου ένα λάθος μήνυμα να δείξουμε ότι ασχολούμαστε με εσωκομματικά θέματα την ώρα που η χώρα ζει μαύρες κατά τη γνώμη μου στιγμές για ό,τι αφορά τους δημοκρατικούς θεσμούς της.

Δεδομένου ότι ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε κι επίσημα ένα ευρύ πρόγραμμα περιοδειών στη χώρα, ξεκινώντας την πορεία προς το λαό,από γειτονιές της Αθήνας  αναμένουμε τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις των υποψηφίων την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα θα διαπιστώσετε ότι τα ψηφοδέλτια μας στην Επικράτεια θα απαρτίζονται από πρόσωπα με ισχυρές κοινωνικές αναφορές». 

«Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗ»

«Όπως βλέπετε σε κάθε δημοσκόπηση σε επίπεδο Κρήτης, παρόλο που διατηρώ επιφυλάξεις για τη μεθοδολογία τους, ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο είναι μακράν πρώτο κόμμα και για εμάς αυτή τη στιγμή επιδίωξη είναι να μεγαλώσουμε την ψαλίδα από τη Νέα Δημοκρατία και τοπικά δεδομένου ότι κάθε μια ψήφος μετράει προσθετικά στον πανελλαδικό κορβανά» είπε ο Θοδωρής Δουλέμπεκης για να τονίσει, ότι  «Κάθε μια ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο, είναι μια ακόμη ψήφος που θα φέρει τη μεγάλη αλλαγή στη χώρα».

Ο ίδιος, αιτιολογώντας την πρόθεση ψήφων των Κρητικών υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε, ότι «Δημοσκοπικά μπορεί να τον ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη η Κρήτη, αλλά σε επίπεδο έργων, νομοθετικών πρωτοβουλιών και πολιτικών προτάσεων η Κρήτη μάλλον δεν τον ενδιέφερε ποτέ αν κρίνουμε από τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του. Είναι προσβλητικό και προκλητικό προς όλους εμάς να έρχεται ο πρωθυπουργός, να στήνει δυο μηχανήματα να καθαρίζουν μια βάγκα στο βόρειο οδικό άξονα, να φωτογραφίζεται μπροστά τους για να δείξει ότι ο ΒΟΑΚ ξεκίνησε. Ας σταματήσει επιτέλους να κοροϊδεύει όλους εμάς που κινούμαστε πραγματικά στο ΒΟΑΚ και το μόνο που βλέπουμε είναι ατυχήματα, πτώσεις βράχων και κατσίκες στο δρόμο. Μην κοροϊδεύει πια τους ανθρώπους του νησιού που αγωνιούν για τη ζωή την ασφάλεια τους το κόστος της μετακίνησης τους στο ΒΟΑΚ με επικοινωνιακά σόου».

Συνεχίζοντας την κριτική του είπε, ότι «Ο κ. Μητσοτάκης ενδιαφέρεται για την εικόνα του στην Κρήτη, όχι για την εικόνα της Κρήτη» και πρόσθεσε, ότι «Δείτε την κοροϊδία σε αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού με τις αποζημιώσεις και τις επιδοτήσεις ζωοτροφών, στον επιχειρηματικό εμπορικό κόσμο και τους πολίτες με το μεταφορικό ισοδύναμο, με το κόστος σε καύσιμα που είναι πολλαπλάσιο της υπόλοιπης Ελλάδας ή το κόστος στα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Το μόνο που νοιάζει τον πρωθυπουργό είναι τα επικοινωνιακά εφέ και να γεμίσει την αίθουσα της ομιλίας του στο Ηράκλειο με όλο το υπουργικό συμβούλιο που έφερε από την Αθήνα.

Αν κι επαναλαμβάνω έχω σοβαρές ενστάσεις για τη μεθοδολογία και τις προσλαμβάνουσες των δημοσκοπήσεων, με το ΄πσο λαμβάνουν υπόψιν του κοινωνικές ομάδες που ζουν στις σκιές ή τα νεανικά κοινά, αν και προσωπικά η εικόνα που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις είναι ότι στη Κρήτη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυρίαρχος και ότι η ψαλίδα στη χώρα κλείνει συνεχώς και πλέον ακόμη κι ο πιο αισιόδοξος ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατία πιστεύει ότι θα πάμε εκλογές ντέρμπι».

SPAGHETTI WESTERN ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Κορυφώνοντας την επίθεση του στην κυβέρνηση το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε, ότι «Η παράσταση νίκης διαμορφώνεται από μια ψεύτικη εικόνα που θυμίζει τα σκηνικά από ταινίες από την Άγρια Δύση, εξάλλου έχουμε μια Spaghetti Western κυβέρνηση, όμως όταν οι πολίτες θα πάνε να ψηφίσουν θα ψηφίσουν με βάση την πραγματικότητα της ζωής τους».

Και ο κ. Δουλουμπέκης συνέχισε λέγοντας, ότι  «Όταν ο κόσμος θα πάει στην κάλπη και εκείνο το πρωί θα έχει πληρώσει δύο ευρώ το λίτρο τη βενζίνη, από τις πιο ακριβές στην Ευρώπη, όταν την προηγούμενη μέρα θα έχει πάει στο Super Market και θα πληρώνει τα τρόφιμα, τα βασικά αγαθά, ανατιμημένα έως και 70% σύμφωνα με τηΈνωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, όταν ο κόσμος  θα βλέπει προκλητικά την κυβέρνηση να αγνοεί τις εκκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως της κοινωνίας για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά όπως κάνουν οι στοιχειωδώς φιλοκοινωνικές κυβερνήσεις της Ευρώπης, όταν οι παραγωγοί τη χώρας θα ζητούν να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα και η κυβέρνηση θα αγνοεί και αυτό το αίτημα αν και είναι κοινή πρακτική στην Ευρώπη,  όταν ο κόσμος θα κάνει τις συγκρίσεις που θέλει και ο Μητσοτάκης, και θα δει πως φτάσαμε από τη χώρα που και οι ανασφάλιστοι είχαν πρόσβαση στην υγεία στη χώρα που ούτε οι ασφαλισμένοι δεν έχουν πρόσβαση στο φάρμακο, τότε να είστε σίγουροι ότι η κάλπη θα βγάλει αποτελέσματα που θα είναι μεγάλη έκπληξη για τους δημοσκόπους».

Αιτιολογώντας δε, το γιατί η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητά εκλογές, δήλωσε, ότι «Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει σε ένα σχέδιο που δε δουλεύει. Πιστεύει πως αν ταΐσει τα λόμπι και τα μεγάλα συμφέροντα η ανάπτυξη θα φτάσει και στα μεσαία στρώματα. Ποτέ όμως στηνιστορία αυτό δε συνέβη. Τα μεγάλα συμφέροντα γίνονται ακόμη πιο άπληστα και διευρύνονται οι ανισότητες. Εμείς πιστεύουμε σε ένα άλλο σχέδιο. Πιστεύουμε ότι κοινωνική δικαιοσύνη η πραγματική ανάπτυξη θα έρθει αν στηρίξουμε τους καθημερινούς ανθρώπους τα μέσα εργατικά και λαϊκά στρώματα. Αυτά τα δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια θα συγκριθούν στις εκλογές. Ζητάμε εκλογές γιατί εξαντλήσαμε  κάθε θεσμική διαδικασία που μας δίνει το σύνταγμα. Φέραμε τον πρωθυπουργό στη Βουλή για να δώσει απαντήσεις για τις υποκλοπές, την ακρίβεια,  την ΕΥΠ που παρακολουθεί τον αρχηγό του στρατεύματος αλλά κρύβει τα δεδομένα για την GreekMafia. το κόστος παραγωγής , την τούρκικη προκλητικότητα κι αυτός κρύφτηκε πίσω από τη «μικρή Μαρία»».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ