ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αστυνομικό Τμήμα Αμαρίου στο Νευς Αμάρι

0

Επιθυμώντας να διαφωτίσω τους συμπολίτες μου αναφορικά με το κτήριο που μέχρι πρότινος στέγαζε το Αστυνομικό Τμήμα Αμαρίου στο Νευς Αμάρι, τώρα μετά την μεταστέγασή του στον Φουρφουρά , θεωρώ ότι ήρθε η στιγμή να σας παραθέσω τα ακόλουθα :

« Ο σύζυγός μου, ο αείμνηστος Νικόλαος Κασιμάτης, παραχώρησε το 1968 στην τότε Ελληνική Χωροφυλακή, τη χρήση ολοκαίνουριου κτηρίου κυριότητας του στο χωριό Νευς Αμάρι, υπό τον όρο αφενός να το νέμεται και να το χρησιμοποιεί για όσο χρόνο το Α.Τ θα παρέμενε στο χωριό και αφετέτερου στην απευκταία περίπτωση που θα αποχωρούσε από το χωριό, τότε το κτήριο θα επέστρεφε στη νομή και κατοχή του ιδιοκτήτη του. Έχω την επιθυμία η αξιοποίηση του κτηρίου να μείνει σε αδράνεια μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2023, για την απίθανη περίπτωση που αποφασιστεί η επιστροφή του Α.Τ στο Νευς Αμάρι. Τόσο εγώ όσο και τα παιδιά μου, ως συγκληρονόμοι του αειμνήστου συζύγου μου, Νικολάου Κασιμάτη, αποφασίσαμε από κοινού να μην

προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε χρήση του κτηρίου μέχρι να παγιωθεί και να οριστικοποιηθεί η απόφαση περί μεταστέγασης στο χωριό Φουρφουράς.

 Ως εκ τούτου  δεν πιέζομε την αστυνομία να μας παραδώσει το κλειδί και θα περιμένομε μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023. Η αστυνομία είναι ευπρόσδεκτη μέχρι τότε να γυρίσει στο Νευς Αμάρι. Μετά θα είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλει να εγκατασταθεί και πάλι στο Αμάρι και θα χρειαστεί  άμεσα να μας παραδώσει το κλειδί (αν δεν το έχει κάνει νωρίτερα)  και να έχει καθαρίσει και αδειάσει τελείως τον χώρο.

Το Αστυνομικό Τμήμα αποφάσισε να μεταφερθεί στον Φουρφουρά με δικιά του πρωτοβουλία, χωρίς  καμιά πίεση από την οικογένειά μας και δίχως καν να μας ειδοποιήσει ή έστω τυπικά να μας ευχαριστήσει για την πενηντάχρονη φιλοξενία. Σημειωτέον ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανε καμία ουσιαστική συντήρηση ή επισκευή στον χώρο αυτό. Δεν έχουμε καμία απαίτηση να προβεί σε ανακαίνιση του κτηρίου τώρα.

Εν τούτοις δέον εστί να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας ότι μετά την παρέλευση της 30ης Ιουνίου 2023 προτιθέμεθα να αξιοποιήσομε το πρώην κτήριο Α.Τ Αμαρίου κατά την κρίση μας. Η τύχη του  θα είναι πλέον στην ευχέρεια της οικογένειάς μου.

Με τιμή

Μαίρη Κασιμάτη

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ