ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στον αγιασμό του ανακαινισμένου δημαρχείου ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας

0

Στον αγιασμό του ανακαινισμένου δημαρχείου Ρεθύμνου βρέθηκε την Πέμπτη (26/1) το πρωί ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Τον αναπληρωτή υπουργό υποδέχτηκε στην είσοδο του δημαρχείου ο δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης, ενώ παρόντες ήταν ο βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοντάκης ο Ρεθεμνιώτης αντιπρύτανης Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, ο πρόεδρος του ΟΑΚ και επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης Θοδωρής Νίνος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου Μανώλης Φουρφουλάκης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι. Στην τελετή του αγιασμού παρέστησαν επίσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου και ο αντιπρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ.    .    

Τον αγιασμό του δημαρχείου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ο οποίος ερχόμενος από Θεσσαλονίκη, έφερε ως δώρο στο δήμαρχο μια εικόνα για να στολίσει το ανακαινισμένο γραφείο του. Αναφερόμενος μάλιστα στο ανακαινισμένο κτίριο, είπε ότι «το νέο δημαρχείο που στολίζει την πόλη μας, είναι το δημαρχείο που της έπρεπε».  

Στο χαιρετισμό του ο κ. Πέτσας, τόνισε ότι το έργο αυτό αποτελεί την απόδειξη της καλής συνεργασίας του υπουργείου με την αυτοδιοίκηση αλλά και της αγάπης για τον τόπο, η οποία μετουσιώνεται σε προσφορά και καθήκον. Πέρα από τα έργα, όπως υπογράμμισε «είναι και η διαχείριση της καθημερινότητας την οποία συνεχίσουμε να στηρίζουμε με έκτακτες χρηματοδοτήσεις».

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου, αναφέρθηκε στην εκ βάθρων ανακαίνιση του δημαρχείου, μετά από 54 χρόνια, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα έργο μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, καθώς στην οροφή του δημαρχείου υπάρχουν τοποθετημένα πάνελ που δεν φαίνονται. Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε μάλιστα, ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να επεκταθεί σε σχολεία και σε δημόσια κτίρια.  

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, αφού τόνισε το καλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ υπουργείου και αυτοδιοίκησης, είπε ότι είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης το έργο για την κατασκευή του ειδικού σχολείου στο χώρο του ΚΕΓΕ, στο οποίο θα εγκατασταθούν όλα τα διάσπαρτα σχολεία.

Για την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει μίλησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, τονίζοντας ότι όταν υπάρχει καλή συνεργασία όλων των επιπέδων μπορεί να επιτευχθεί εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου δεν έκρυψε τη συγκίνησή της, καθώς όπως σημείωσε έχει υπηρετήσει στο παλιό κτίριο ως δημοτικός σύμβουλος. Στη συνέχεια η κ. Λιονή υπογράμμισε το Ρέθυμνο δικαιούται να πάρει πολλά ακόμα από το κεντρικό κράτος και θα τα πάρει.

Από την πλευρά του νέος πρόεδρος του ΟΑΚ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Θοδωρής Νίνος, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Για να πέτυχουμε την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη απαιτούνται επενδύσεις στα έργα υποδομών».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ