ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης με ένα βίντεο

0

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης σήμερα, 24 Ιανουαρίου, και το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου τίμησε την ημέρα δημιουργώντας ένα βίντεο με τους μαθητές του, προκειμένου να τονίσουν την σπουδαιότητα της εκπαίδευσης δίνοντας έμφαση στο θετικό αντίκτυπο που έχει στον άνθρωπο και την κοινωνία. Εκπαιδευτικοί και μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Υποψήφιο Σχολείο-Πρέσβης θέλησαν να εστιάσουν στην ποιοτική, ανοιχτή και ισότιμη εκπαίδευση προς όλους και τον καθοριστικό ρόλος που έχει ως προς την αντιμετώπιση προβλημάτων που πλήττουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο ύπατος εκπρόσωπος/αντιπρόεδρος Γιοζέπ Μπορέλ μεταξύ άλλων δήλωσαν για τη σημερινή ημέρα: «Η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Έχει καθοριστική σημασία για την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ανάπτυξη των παιδιών και των νέων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στον στόχο να επιταχύνει την πρόοδο για την επίτευξη του 4ου Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ 4) σχετικά με την ποιοτική εκπαίδευση. Η ποιοτική εκπαίδευση είναι η πιο έξυπνη και δυναμική επένδυση στο κοινό μας μέλλον.» Σύμφωνα και με το σημερινό μήνυμα του Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικού Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών « Η εκπαίδευση είναι ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και αποτελεί το θεμέλιο των κοινωνιών, των οικονομιών και των δυνατοτήτων κάθε ατόμου».

Οι μαθητές συμμετέχοντας γενικότερα στις δράσεις του προγράμματος υποψήφιο Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μαθαίνουν για τον κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, κατανοούν τη σημασία της συμμετοχής στις Ευρωπαϊκές Εκλογές, καθώς και για τον ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ