ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Προκηρύξεις θέσεων και νέα πτέρυγα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

0

Για νέα πτέρυγα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου αλλά και προκηρύξεις θέσεων με κίνητρα που ήδη εξετάζονται μίλησε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα που λίγο μετά το μεσημέρι της Τρίτης, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την συμμετοχή του Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, του Διοικητή και Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ.κ. Παπαβασιλείου και Αγαπίου, του Διοικητή του ιδρύματος κ. Λευτέρη Μαρκάκη και πολλών γιατρών του Νοσοκομείου.

Σε δηλώσεις της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Βρέθηκα στο Ρέθυμνο για να συζητήσω με τους συναδέλφους τα θέματα του Νοσοκομείου. Πως μπορούμε να δουλέψουμε καλύτερα μαζί για να είναι ευχαριστημένο και το προσωπικό, που είναι το Α και το Ω για να λειτουργήσει το νοσοκομείο αλλά και οι κάτοικοι του Ρεθύμνου. Η συζήτηση είναι κάποιες φορές λίγο οξυμένη διότι φυσικά υπάρχει μία κόπωση» σχολίασε και πρόσθεσε: «Όπως ξέρετε το ΕΣΥ έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολλά χρόνια, από μνημόνια, όπως και όλος ο δημόσιος τομέας. Κάθε πέντε αποχωρήσεις είχαμε μία πρόσληψη, άρα υπήρχαν κενά. Και βέβαια η κούραση της πανδημίας είναι κάτι που υπάρχει. Έχουμε προκηρύξει θέσεις και θα ξανά προκηρύξουμε».

Για το σημαντικό πρόβλημα της Παθολογικής Κλινικής είπε: «Το θέμα της παθολογικής μας απασχολεί πάρα πολύ και θέλουμε σαφώς να βοηθήσουμε το Νοσοκομείο. Έχουν έρθει ήδη και άλλες ειδικότητες όπως ρευματολόγος, νευρολόγος και θα συνεχίσουμε να προκηρύσσουμε θέσεις. Δίνουμε περισσότερα κίνητρα και θέλουμε παράλληλα να τονώσουμε την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Γιατί θεωρούμε ότι εκεί που υπάρχει καλή πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι τα πράγματα καλύτερα και στα νοσοκομεία. Θέλουμε επίσης ο κάθε ασθενής να έχει μία σαφή πορεία. Δηλαδή, δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην πρόληψη, αλλά μας ενδιαφέρει πολύ ο άρρωστος που έχει ένα πρόβλημα υγείας να μπορεί να το λύσει άμεσα. Αν δεν μπορεί να το λύσει στην πρωτοβάθμια, να παραπέμπεται αυτόματα με συγκεκριμένα ραντεβού στη δευτεροβάθμιά. Αν χρειάζεται διακομιδή, να γίνεται χωρίς να ταλαιπωρείται ούτε το νοσηλευτικό προσωπικό ούτε ο ίδιος ο ασθενής και οι συγγενείς του. Άρα μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να αισθανθούν όλοι ότι τα πράγματα βελτιώνονται. Να υπάρχει μία αισιοδοξία και ένα καλό κλίμα. Και αυτό βοηθάει από κει και πέρα όλα τα πράγματα καλύτερα. Συγκεκριμένα για την παθολογική θα γίνουν προκηρύξεις, θ’ ανακοινωθούν οι θέσεις όλες του Νοσοκομείου τον Ιανουάριο, η προκήρυξη θα γίνει Φεβρουάριο και οι κρίσεις θα γίνουν εδώ στο νοσοκομείο».

Όσον αφορά στο αν θα υπάρξουν συγκεκριμένα κίνητρα η κ. Γκάγκα υπογράμμισε: Επεξεργαζόμαστε έναν αριθμό κινήτρων που θα σας τον ανακοινώσουμε μόλις είναι έτοιμος. Επίσης το νοσοκομείο θα έχει μία σημαντική αναβάθμιση γιατί έχουμε δώσει ήδη μία μελέτη για μία νέα πτέρυγα. Εφόσον η μελέτη  δοθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2023, θα μπορούμε να βάλουμε μπρος με το ΤΑΙΠΕΔ και με το Ταμείο Ανάκαμψης. Έχουμε βάλει στην άκρη 7 εκατομμύρια γι’ αυτήν την καινούργια πτέρυγα».

Ο βουλευτής Ρεθύμνου της Ν.Δ. κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, σημείωσε: «Σήμερα ακούσαμε θετικά νέα όσον αφορά στο κομμάτι των υποδομών, σε μία συνέχεια της προσπάθειας που είχαμε ξεκινήσει και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Συγκεκριμένα να θυμίσω ότι επιπλέον των 5,5 εκατομμυρίων ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου και τις 750 χιλιάδες που έχουμε εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για τη μελέτη της νέας πτέρυγας, σήμερα ανακοινώθηκε ότι έχει εξασφαλιστεί και μία χρηματοδότηση 7 εκατομμυρίων που θα αφορά την κατασκευή της νέας πτέρυγας του νοσοκομείο. Όλες αυτές είναι παρεμβάσεις οι οποίες αφορούν το επόμενο μεσοδιάστημα και ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές που έχουμε ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια προκειμένου να γίνει και το νέο νοσοκομείο στην πανεπιστημιακή έκταση του Γάλλου».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ