ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Αλλάζουν τα δεδομένα για την προστασία του Φοινικόδασους στο Πρέβελη και το Κουρταλιώτικο Φαράγγι σύμφωνα με τον Υφυπουργό Γιώργο Αμυρά

0

 

Ειδικότερα και σύμφωνα με όσα είπε ο Υφυπουργός, η περιοχή του Πρέβελη και το Κουρταλιωτικο φαράγγι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα Antinero,το οποίο αφορά σε εργασίες καθαρισμών, αφαίρεσης καύσιμης ύλης και συσσωρευμένης επί δεκαετίες βιομάζας. Παράλληλα, το υπουργείο προωθεί για την περιοχή ένα καθεστώς προστασίας βασισμένο στο μοντέλο του φαραγγιού της Σαμαριάς. 

Πρόκειται, δηλαδή, για ικανοποίηση των αιτημάτων που είχαν τεθεί από τους τοπικούς φορείς για την προστασία των ιδιαίτερων αυτών φυσικών τόπων του νομού. Ανάμεσα στα μέτρα που θα ισχύουν είναι η ελεγχόμενη είσοδος στους χώρους αυτούς με ένα μικρό αντίτιμο ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπως συμβαίνει και με το Φαράγγι της Σαμαριάς. 

Στη σύσκεψη παρόντες είναι ο βουλευτής της ΝΔ, Γιαννης Κεφαλογιάννης, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γ. Ταταράκης, δημοτικοί σύμβουλοι, ξενοδόχοι και άλλοι επαγγελματίες της περιοχής, εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων.

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ