Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο καυγάς ξεκίνησε γύρω στις 5:30 το πρωί μεταξύ αρκετών ατόμων που ενεπλάκησαν στο ύψος της πλατείας του Λυκείου των Ελληνίδων.
Στην διάρκεια της διένεξης τραυματίστηκαν δύο άτομα. Το ένα, ένας 23χρονος νεαρός, φέρει τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο πρόσωπο και το άλλο άτομο ηλικίας 21 ετών φέρει τραύμα στο μάτι, πιθανότατα από χτύπημα, όχι πάντως μαχαίρι.
Ωστόσο χρήση μαχαιριού έγινε στον καυγά αυτό, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, το οποίο και διενεργεί την προανάκριση.
Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και τα τραύματα τους θεωρούνται ελαφρά. Ωστόσο, θεωρείται, πως οι 3-4 βασικοί υπαίτιοι του επεισοδίου αυτού, διέφυγαν από το σημείο και τα στοιχεία τους δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής.
