ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Διπλό φονικό Ανώγεια: Διακοπή και συνέχεια το... 2023 για το Εφετείο της υπόθεσης

0

Η πολύκροτη δίκη συνεχίστηκε σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου με μαρτυρικές καταθέσεις στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης (Χανιά).

Mε το νέο έτος θα συνεχιστεί η εκδίκαση –σε δεύτερο βαθμό- της υπόθεσης για το διπλό φονικό που είχε σημειωθεί τον Μάιο του 2020 στα Ανώγεια όπου είχαν βρει τραγικό τέλος ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 32χρονος Γιώργος Ξυλούρης.

Η πολύκροτη δίκη συνεχίστηκε σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίουμε μαρτυρικές καταθέσεις στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης (Χανιά).

Μετά τη σημερινή διακοπή, η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Ιανουαρίου του 2023. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ορίστηκαν και οι αμέσως επόμενες δικάσιμοι για τις 1,2 και 3 Φεβρουαρίου του 2023.

Η υπόθεση η οποία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, πριν από περίπου 2,5 χρόνια, είχε εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό, τον Απρίλιο του 2021, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

Ο 32χρονος -σήμερα- Ανωγειανός (γιος του αείμνηστου Λευτέρη Καλομοίρη) είχε κριθεί τότε ένοχος για την πράξη της «ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», καθώς και για «οπλοχρησία», «οπλοφορία» και «οπλοκατοχή».

Τελικά, του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία συν ποινή επτά ετών για τις υπόλοιπες πράξεις.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ