ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ψάχνουν χώρο για να γίνει το Ρέθυμνο έδρα του μοναδικού εξεταστικού κέντρου ισπανικής γλώσσας στην Κρήτη

0

Τη δυνατότητα διεξαγωγής των εξετάσεων πιστοποίησης γλωσσομάθειας της ισπανικής  γλώσσας στο Ρέθυμνο, διερεύνησε  με τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργο Χ. Μαρινάκη η  Διευθύντρια του Ινστιτούτου ‘Θερβάντες’ κ. Πιλάρ Τένα.

Όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της σημερινής  συνεργασίας τους,  η λειτουργία  δημιουργία εξεταστικού κέντρου διευκολύνει τους σπουδαστές της ισπανικής  γλώσσας από το Ρέθυμνο και την Κρήτη, οι οποίοι μέχρι σήμερα αναγκάζονται να μεταβούν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις γλωσσομάθειας.

Επιπλέον, θα  ωφελήσει  την πόλη του Ρεθύμνου, ως την έδρα του  μοναδικού  εξεταστικού κέντρου ισπανικής γλώσσας  σε όλο το νησί.

Η  κα Τένα διευκρίνισε πως  το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει ήδη ανταποκριθεί θετικά στην παραχώρηση κατάλληλου χώρου για τη λειτουργία του εξεταστικού κέντρου, εντούτοις αποθαρρύνει την επιλογή του η απόσταση από το αστικό κέντρο.

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τη Διευθύντρια του Ινστιτούτου ‘Θερβάντες’ και τις συνεργάτιδες της κ.κ. Μαριμπελ Χιμέρο Πανές / Διευθύντρια Σπουδών του Ινστιτούτου και Βίκυ Δρυμούρα/ Υπεύθυνη Επίτιμου Ισπανικού Προξενείου στο Ρέθυμνο, ότι ο Δήμος Ρεθύμνης θα παράσχει κάθε δυνατή διευκόλυνση στο Ινστιτούτο προκειμένου να εξευρεθεί  χώρος που να εξυπηρετεί την εύρυθμη  διεξαγωγή των συγκεκριμένων απαιτητικών  εξετάσεων,  κατά τρόπο αδιάβλητο και  άνετο για όλους τους εμπλεκόμενους.

Άλλωστε, όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης , κάθε κίνητρο που προσφέρεται στους νέους μας αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις  τους και να γίνουν πολίτες του κόσμου,  τυγχάνει πάντοτε την υποστήριξης του Δήμου Ρεθύμνης.  Ειδικά δε όταν αφορά τη  γνωριμία με την κουλτούρα και τον πολιτισμό  ευρωπαϊκών χωρών του Νότου, όπως είναι η Ισπανία, με την οποία η χώρα μας συνδέεται  τόσο λόγω γεωπολιτικής θέσης και πολιτισμικών καταβολών  όσο και κοινών οικονομικοκοινωνικών προκλήσεων που δέχθηκαν κατά την παρατεταμένη  περίοδο της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Η  Διευθύντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο για το πρωτόγνωρο αίσθημα οικειότητας  και ζεστής φιλοξενίας που βίωσε στο Ρέθυμνο  και δέχθηκε  τα  αναμνηστικά δώρα με τους χάρτες του Ρεθύμνου του 16ου αιώνα που  προσέφερε στην ίδια και τις συνεργάτιδές της.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ