ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Συνάντηση Κεφαλογιάννη με Υπουργό Εθνικής Άμυνας

0

Επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης όπου και συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο.

Ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής επισκέφθηκε τον Υπουργό στο πλαίσιο της φημολογίας που αναπτύχθηκε τις προηγούμενες ημέρες αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάργησης του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στο στρατόπεδο του Ρεθύμνου.

Από τη μεριά του, ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο κατάργησης του μοναδικού Κέντρου Νεοσυλλέκτων σε επίπεδο Κρήτης τονίζοντας παράλληλα ότι αναμένεται να ενισχυθεί η μονάδα η οποία έχει στρατηγικό ρόλο στο σχεδιασμό που έχει αναπτυχθεί από την ηγεσία του Υπουργείου.

Ακολούθησε συζήτηση για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και τις προκλήσεις της γειτονικής Τουρκίας. Μετα την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Κεφαλογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο. Ξεκαθαρίστηκε ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα κατάργησης του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στο Ρέθυμνο, το οποίο καλύπτει την πρώτη κρίσιμη φάση ένταξης στο στράτευμα για την πλειονότητα των νέων της Κρήτης. Παράλληλα, αναφερθήκαμε στο σχεδιασμό ενίσχυσης της μονάδας στο πλαίσιο του Κυβερνητικού σχεδιασμού με βάση τον οποίο η Ελλάδα επενδύει σταθερά στην ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων μέσα από τον εξοπλισμό τους και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και υποδομών τους, προκειμένου να συνεχίσουν να αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια και την σταθερότητα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την εποικοδομητική συζήτηση».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ