ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Η Αναπηρία είναι Διαφορετικότητα ,η Διαφορετικότητα είναι Δικαίωμα»

0

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία οι καθηγητές ειδικής αγωγής του 3ου  Γυμνασίου Ρεθύμνου σε συνεργασία με τους καθηγητές  και  την Διεύθυνση του σχολείου μας πραγματοποίησαν διήμερες δράσεις τη Δευτέρα  5 και την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου  με σκοπό την  ευαισθητοποίηση των μαθητών και την καλλιέργεια του σεβασμού απέναντι στα άτομα με αναπηρία.

Με σύνθημα «Η Αναπηρία είναι Διαφορετικότητα ,η Διαφορετικότητα είναι Δικαίωμα » οι μαθητές της α’ και β’ γυμνασίου  ήρθαν σε επαφή με βιωματικό τρόπο με την τύφλωση, την κώφωση αλλά και την κινητική αναπηρία. Προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν μηνύματα γραμμένα στον κώδικα Braille, να εξασκηθούν στη χρήση της γραφομηχανής Braille ,που έχουμε την τύχη να διαθέτει το σχολείο μας γράφοντας το όνομά τους  ,κάνοντας χειλεανάγνωση,  παίζοντας μπάσκετ καθισμένοι σε μια καρέκλα και κάνοντας δραστηριότητες που αφορούσαν την λεπτή κινητικότητα.

Οι μαθητές της γ’ ΄γυμνασίου παρακολούθησαν ταινίες μικρού μήκους που σχετίζονταν με την αναπηρία και στη συνέχεια έγινε συζήτηση στα θέματα της διαφορετικότητας .

Μέσω των παραπάνω προσομοιώσεων οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να μπουν, έστω και για λίγο, στη θέση των ατόμων με αναπηρίες καλλιεργώντας μια από τις σημαντικότερες δεξιότητές τους, την ενσυναίσθηση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ