ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το έργο κατασκευής σύγχρονου πολυχώρου άθλησης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Επισκοπή υπέγραψε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης

0

Ένας ασφαλής, ευχάριστος και φιλικός για ενήλικες και παιδιά πολυχώρος άθλησης, πολιτιστικών δράσεων και ψυχαγωγίας, θα δημιουργηθεί σύντομα στην Επισκοπή Ρεθύμνου.  

Με τη σημερινή (29/11) υπογραφή της σχετικής σύμβασης του έργου  «Ολοκλήρωση Χώρου Αθλητικών δραστηριοτήτων εντός οικισμού Επισκοπής Δ. Ρεθύμνης» προϋπολογισμού   150.000€  από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Εργων κ. Άγγελου Μαλά, ικανοποιείται το αίτημα των κατοίκων του Οικισμού, ενώ ενισχύεται η ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής επιβεβαιώνοντας το διαρκές ενδιαφέρον του Γιώργη Μαρινάκη για τις ανάγκες της ενδοχώρας του Δήμου. 

Ο νέος χώρος αθλητισμού και πολιτισμού, θα δημιουργηθεί σε  δημοτικό οικόπεδο εμβαδού 3.724,55τ.μ. και θα περιλαμβάνει:

  • Γήπεδο μπάσκετ έκτασης 770 τ.μ. με όλε στις σύγχρονες προδιαγραφές κατασκευής κι εξοπλισμό.
  • Ελεύθερο κοινόχρηστο έκτασης 403 τ.μ. στον οποίο θα τοποθετηθούν  υπαίθρια  όργανα  γυμναστικής ενηλίκων,  τραπεζικό  πινκ-πονκ και  νέα πιστοποιημένα όργανα Παιδικής Χαράς. Στον περιφραγμένο με ξύλινη περίφραξη χώρο της Παιδικής Χαράς θα δημιουργηθούν αρδευόμενα παρτέρια με φυτά της Κρήτης (δίκταμο, φασκομηλιά, ρίγανη, χαμομήλι, λεβάντα, αρμπαρόριζα κλπ) προκειμένου τα παιδιά να γνωρίσουν τη  βιοποικιλότητα του νησιού μας.

Στις εργασίες περιλαμβάνονται επίσης:

  • Διαμόρφωση δρόμου πρόσβασης εντός της εγκατάστασης, ο οποίος θα εξυπηρετεί τόσο τον κοινόχρηστο αθλητικό χώρο όσο και τις υπόλοιπες υφιστάμενες εγκαταστάσεις
  • Κατασκευή   ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, για τις ανάγκες φωτισμού τόσο τουγηπέδου όσο και του κοινόχρηστου υπαίθριου χώρου
  • Προμήθεια και τοποθέτηση  καθιστικών και  κάδων απορριμμάτων
  • Επιπλέον,   φύτευση όλων των ελεύθερων χώρων με δέντρα, πόες κι εποχιακά φυτά για τη διαμόρφωση ενός περιβαλλοντικά φιλικού και φιλόξενου χώρου.

Το έργο  «Ολοκλήρωση Χώρου Αθλητικών δραστηριοτήτων εντός οικισμού Επισκοπής Δ. Ρεθύμνης»,  χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα “Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020» με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ