ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ευρωπαίοι μαθητές στον Δήμαρχο Ρεθύμνης, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus

0

Η σύγχρονη ευρωπαϊκή Ιστορία  με έμφαση στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αποτελεί τη θεματική του Προγράμματος Erasmus την οποία μελετούν 31 μαθητές και μαθήτριες από το 2ο Γυμνάσιο  Ρεθύμνου και από αντίστοιχα σχολεία της Πορτογαλίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας, οι οποίοι-ες επισκέφθηκαν σήμερα (29/11) τον Δήμαρχο Ρεθύμνης.

Ο κ. Μαρινάκης καλωσόρισε θερμά την πολυμελή εκπαιδευτική συντροφιά, στην αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου και του συγχάρηκε θερμά για την επιλογή τους να γνωρίσουν την  πιο σημαντική περίοδο της ευρωπαϊκής  ιστορίας. Όπως επεσήμανε, οι τρομακτικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, το εύρος των υλικών καταστροφών  και η πρωτόγνωρη βαρβαρότητα που εκδηλώθηκαν κατά  τον 2ο Π.Π., συνέβαλαν στην κοινή απόφαση των ευρωπαϊκών χωρών να προασπίσουν, να εγκαθιδρύσουν και να διαφυλάξουν την Ειρήνη που απολαμβάνουμε σήμερα.  

 Ο  Δήμαρχος, πρότεινε στους επισκέπτες του να  μελετήσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ρέθυμνο, την ιστορία του τόπου, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περίοδο που μελετούν και αποτυπώνεται στα μνημεία  και στις αφηγήσεις συμπολιτών που βίωσαν τα γεγονότα και είναι εν ζωή. Ωστόσο, έχει αξία, τόνισε ο Δήμαρχος,  να μελετά κανείς την ιστορία χωρίς  μίσος κι εμπάθεια, αλλά με στόχο να γίνει καλύτερος άνθρωπος και να μάθει να συνυπάρχει με όλους τους συνανθρώπους του από κάθε γωνιά της γης, με αλληλεγγύη και σεβασμό.  

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ