ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την Θρονική Εορτή

0

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ως μέλος της Συνοδικής Αντιπροσωπείας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ευρίσκεται ήδη από την Δευτέρα, 28η Νοεμβρίου 2022, στην Κωνσταντινούπολη.

Το πρωί της Τρίτης, 29ης Νοεμβρίου 2022, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ δέχθηκε σε ακρόαση τη Συνοδική Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης, η οποία αποτελείται από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο, τον νέο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ. Μεθόδιο, καθώς και τα προσφάτως προαχθέντα μέλη του Συνοδικού Γραφείου, τον Πανοσιολ. Αρχιγραμματέα Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Βασιλάκη, τον Πανοσιολ. Υπογραμματέα Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Μπατσάκη και τον Πανοσιολ. Κωδικογράφο Αρχιμανδρίτη Ευγένιο Καρακωνσταντάκη.

Ο Παναγιώτατος υποδέχθηκε με πολλή χαρά την Αντιπροσωπεία και, για μία ακόμη φορά, επιβεβαίωσε τους ισχυρούς δεσμούς αγάπης της Μητρός ημών Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας προς την θυγατέρα και πρωτοναυαρχίδα Αυτής, την Εκκλησία Κρήτης.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος με λόγους αφοσιώσεως και τιμής υπέβαλε προς τον Παναγιώτατο τα σεβάσματα συμπάσης της Εκκλησίας Κρήτης και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι όλοι μαζί, με ενότητα και αγάπη, επ’ αγαθώ της Εκκλησίας, θα συνεχίσομε τον αγώνα της πίστεως και της μαρτυρίας στα δύσκολα αυτά χρόνια, στα οποία ζούμε.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Πρόδρομος, εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, προσέφερε στον Παναγιώτατο Ιερά Εικόνα, που φιλοτέχνησε ο Ρεθύμνιος αγιογράφος κ. Νικόλαος Ρουσσάκης και αναπαριστά τους Αγίους Αποστόλους Ανδρέα τον Πρωτόκλητο και Βαρθολομαίο, την οποία ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε με μεγάλη χαρά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ