ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: "Πορτοκαλί" το Δημαρχείο με ηχηρό μήνυμα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

0

Η 25η Νοεμβρίου, έχει χαρακτηριστεί διεθνώς ως "orange day" ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών και οι Σοροπτιμίστριες του Ρεθύμνου συμμετέχουν στην πολυήμερη εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σοροπτιμιστριών. 

Η φετινή θεματική που επέλεξαν οι Σοροπτιμίστριες για την16ήμερη εκστρατεία για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και έχει σαν βάση την ΠΡΟΛΗΨΗ έχει ως εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ μιας τοξικής σχέσης για να αποφύγετε την ενδοοικογενειακή βία.

 

Eλπίζοντας ότι θα έχει επιτυχία αν βοηθήσει έστω και μία γυναίκα να αναγνωρίσει τα σημάδια μιας τοξικής σχέσης έτσι ώστε να φύγει εγκαίρως αποφεύγοντας το μοιραίο.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
"Από πέρυσι υπήρχε η σκέψη να δημιουργήσουμε μια εκστρατεία για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών με δική μας καθαρά θεματική μέσα στο πλαίσιο Orange the World των Ηνωμένων Έθνών. Στηριζόμενη σε έναν από του Πυλώνες της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης που είναι η Πρόληψη ( οι άλλες τρεις είναι η Προστασία, η Δίωξη και οι Συντονισμένες Πολιτικές ) φέτος η Έυρωπαική Ομοσπονδία προτείνει να επικεντρωθούμε στην ΠΡΌΛΗΨΉ της βίας στο πλαίσιο των σχέσεων.
Θελουμε να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε για σημάδια βίαιης και τοξικης συμπεριφοράς που μπορεί να φαίνονται ακίνδυνα με την πρώτη μάτια.
Δεν πρέπει να γνωρίζουν τα σημάδια μόνον τα θύματα, αλλά και η οικογένεια και οι φίλοι .
Αντρες και γυναίκες μπορεί επίσης να αναγνωρίσουν την δίκη τους καταχρηστική συμπεριφορά και να αναζητήσουν βοήθεια επίσης.
Ας δούμε ποια είναι αυτά τα σημάδια που πρέπει να προσέχει ο καθένας στη σχέση τού ή στη σχέση ενός δικού του ανθρώπου έτσι ώστε άμεσα να δράσει.
ΕΝΤΑΣΗ Όταν κάνει υπερβολικές χειρονομίες, όταν επιμένει ότι τα πράγματα σοβαρεύουν αμέσως, όταν σε κατακλύζει με μηνύματα κειμένου και emails
ΖΗΛΙΑ Όταν σου απαγορεύει να μιλάς σε άτομα του αντίθετου φύλου, όταν σε πιέζει να μάθει προσωπικές λεπτομέρειες της ζωής σου, όταν ξεπερνά τα προσωπικά σου όρια.
ΕΛΕΓΧΟΣ Όταν ελέγχει χωρίς τη συναίνεσή σου το τηλέφωνο ή τα email σου, όταν σου υποδεικνύει πώς να ντύνεσαι και να συμπεριφέρεσαι, όταν εμφανίζεται απρόσκλητος.
ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ Όταν σε εμποδίζει να βλέπεις τους φίλους ή την οικογένειά σου, όταν έχει την απαίτηση να του αφιερώνεις όλο τον ελεύθερο χρόνο σου, όταν κακολογεί τις κοινωνικές σου επαφές.
ΚΡΙΤΙΚΗ Όταν κάνει αρνητικά σχόλια για την εμφάνισή σου, όταν υποβαθμίζει τις ικανότητές σου, όταν δεν σέβεται τη γνώμη σου, όταν αμφισβητεί συνεχώς την προσωπικότητά σου.
ΣΑΜΠΟΤΑΖ Οταν περιστασιακά κρύβει τα υπάρχοντά σου ή λέει επίμονα ψέματα κάνοντας σε να πιστεύεις ότι είσαι τρελή, όταν είναι η αιτία να χάσεις το σχολείο ή τη δουλειά.
ΕΝΟΧΗ Οταν σε καθιστά υπεύθυνη και σε κατηγορεί για τα προβλήματά του, όταν αποποιείται την προσωπική του ευθύνη.

ΘΥΜΟΣ Οταν έχει έντονες εναλλαγές διάθεσης, υπερβολική αντίδραση σε θέματα με ανεξέλεγκτες εκρήξεις οργής, όταν σε πιέζει σεξουαλικά, όταν σε κάνει να νιώθεις φόβο"

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ