ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο Δημοτικό Σχολείο Ρουσσοσπιτίου

0

Με αφορμή την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ρουσσοσπιτίου θέλησαν να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ της Ειρήνης και της Δημοκρατίας. Παρά το γεγονός ότι το σχολείο μας δε διαθέτει δάσκαλο μουσικής αγωγής, η όρεξη των εκπαιδευτικών και η προσπάθεια των παιδιών οδήγησαν να στηθεί μια συγκινητική γιορτή για τα γεγονότα που σφράγισαν την αρχή του τέλους του διδακτορικού καθεστώτος στην Ελλάδα.

Το σχολείο μας την 17η Νοεμβρίου με ομιλίες, τραγούδια, μουσική και προσωπική προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών έστειλε το μήνυμα κατάλυσης όλων όσων εμποδίζουν την ελεύθερη βούληση και τη δημοκρατία. Παράλληλα, στο σχολείο μας έλαβε χώρα έκθεση φωτογραφικού υλικού και εργασιών των μαθητών όλων των τάξεων υπό την επίβλεψη της δασκάλας της θεατρικής αγωγής. Η εκπαιδευτικός ξενάγησε τα παιδιά στην έκθεση, συζήτησε μαζί τους για τα συναισθήματα που τους προκαλούν οι εικόνες, μίλησε στα παιδιά για την άσχημη πλευρά του πολέμου σε όλες τις διαστάσεις του.

Οι τέχνες σε όλες τους τις μορφές, μπορούν να “αφηγηθούν” την ιστορία. Η ποίηση, η μουσική, οι φωτογραφίες, η ζωγραφική, σε “σύμπραξη” με την διδασκαλία των ιστορικών γεγονότων από τους εκπαιδευτικούς κρατούν την ιστορική μνήμη ζωντανή.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ