ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μυλοπόταμος: Ανθρωποκυνηγητό για τους δύο ενόπλους της κινηματογραφικής ληστείας - Ποιους αναζητά η ΕΛ.ΑΣ

0

Η ένοπλη ληστεία, η οποία ευτυχώς δεν είχε μοιραίες συνέπειες για κάποιον συνάνθρωπό μας, σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στον δρόμο που συνδέει την Αξό με τα Ζωνιανά, στον δήμο Μυλοποτάμου

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ένοπλων ληστών, οι οποίοι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έστησαν σε περιοχή του ορεινού Μυλοποτάμου “μπλόκο” σε υπάλληλο εταιρείας ταχυμεταφορών, από τον οποίο άρπαξαν περισσότερα από 4.000 ευρώ, έχει εξαπολύσει τα τελευταία 24ωρα η τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Οι προσαγωγές υπόπτων συνεχίστηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μυλοποτάμου ουκ ολίγα άτομα, προκειμένου να εξεταστούν, ωστόσο καμία από τις εν λόγω προσαγωγές δε μετατράπηκε σε σύλληψη.

Η ένοπλη ληστεία, η οποία ευτυχώς δεν είχε μοιραίες συνέπειες για κάποιον συνάνθρωπό μας, σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στον δρόμο που συνδέει την Αξό με τα Ζωνιανά, στον δήμο Μυλοποτάμου. Εκείνη την ώρα ένας 41χρονος υπάλληλος εταιρείας κούριερ, ο οποίος είχε τελειώσει τη βάρδια του, επέστρεφε στο Ρέθυμνο οδηγώντας βανάκι της εν λόγω εταιρείας.

Οι δύο θρασύτατοι ληστές φαίνεται ότι είχαν εξυφάνει με ιδιαίτερη προσοχή το σχέδιό τους, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, περίμεναν τη διέλευση του οχήματος που οδηγούσε ο 41χρονος, κρυμμένοι πίσω από δέντρα. Πλησιάζοντας προς το επίμαχο σημείο του δρόμου, ο 41χρονος αντίκρισε ξαφνιασμένος καταμεσής του δρόμου - παραταγμένους στη σειρά - κάδους απορριμμάτων, οι οποίοι εμπόδιζαν τη διέλευσή του.

Κλάσματα του δευτερολέπτου αργότερα, το ξάφνιασμα του 41χρονου μετατράπηκε σε... τρόμο, καθώς αντιλήφθηκε να τον πλησιάζουν δύο άγνωστοι άνδρες, οι οποίοι φορούσαν μαύρες κουκούλες που κάλυπταν τα πρόσωπά τους, και οι οποίοι τον σημάδευαν με πιστόλια που κρατούσαν στα χέρια τους. Όπως κατέθεσε αργότερα στις Αρχές ο υπάλληλος, ο ένας ληστής προσέγγισε το βανάκι από τα αριστερά και ο έτερος ληστής από τα δεξιά.

Αμφότεροι οι δράστες, μιλώντας με σταθερή φωνή, ζήτησαν από τον 41χρονο να μείνει στο εσωτερικό του οχήματος και να τους παραδώσει τον σάκο με τις εισπράξεις που υπήρχε στο βανάκι της εταιρείας. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, αμφότεροι οι ληστές μιλούσαν με χαρακτηριστική κρητική προφορά.

Ο 41χρονος υπάκουσε χωρίς δεύτερη σκέψη και παρέδωσε στους ληστές τον σάκο, ο οποίος περιείχε συνολικά 4.200 ευρώ. Οι δράστες είπαν στον υπάλληλο να εξαφανιστεί από το σημείο χωρίς να γυρίσει να κοιτάξει πίσω του. Όπερ και εγένετο, με τους θρασύτατους ληστές να γίνονται “καπνός” εν μέσω σκότους, πηγαίνοντας προς άγνωστη κατεύθυνση. Όπως όλα δείχνουν, οι δράστες διέφυγαν από την περιοχή με όχημα το οποίο φέρεται να ήταν κρυμμένο σε σημείο που δεν ήταν ορατό.

Παρά το σοκ που υπέστη, ο 41χρονος κούριερ διατήρησε την ψυχραιμία του και πατώντας τέρμα το γκάζι, έφτασε στην Αξό. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί ενημέρωσε από το κινητό του τηλέφωνο την Αστυνομία για το περιστατικό.

Τα λεπτά που ακολούθησαν, ο 41χρονος περίμενε υπομονετικά, σε κεντρικό σημείο της Αξού, τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Όταν οι αστυνομικοί μετέβησαν επιτόπου, ο υπάλληλος τούς περιέγραψε λεπτομερώς τα όσα συνέβησαν, απαντώντας παράλληλα στις ερωτήσεις που του έγιναν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος φέρεται να ανέφερε πως, σύμφωνα με την εκτίμησή του, αμφότεροι οι ληστές ήταν νεαρής ηλικίας.

Από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το περιστατικό στις Αρχές σήμανε “συναγερμός”, προκειμένου να εντοπιστούν οι θρασύτατοι δράστες και να συλληφθούν.

Από το πρωί του περασμένου Σαββάτου “παρέλασαν” από το Αστυνομικό Τμήμα Μυλοποτάμου, στο Πέραμα, ουκ ολίγα άτομα για να δώσουν κατάθεση. Εκτός από τις καταθέσεις των μαρτύρων, όπως φαίνεται, έγιναν και αρκετές προσαγωγές υπόπτων. Εντούτοις, τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ, καμία από τις προσαγωγές δεν είχε μετατραπεί σε σύλληψη.

Εξάλλου, αξίζει να σημειωθεί ότι ο 41χρονος υπάλληλος της εταιρείες κλήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στην Αστυνομία.

Στο μεταξύ, το όχημα το οποίο οδηγούσε ο κούριερ υποβλήθηκε σε εξονυχιστικό έλεγχο από τους αστυνομικούς της Σήμανσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου. Μετά τον εν λόγω έλεγχο, το βανάκι αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση φέρονται να έχουν συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στοιχεία αυτά έχουν ήδη σταλεί αρμοδίως στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα, και πλέον αναμένεται το εργαστηριακό πόρισμα, το οποίο πιθανώς να συμβάλει καθοριστικά στην πορεία της εν εξελίξει προανάκρισης.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ