ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την υποδοχή του νέου Μητροπολίτη

0

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες, για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Προδρόμου, που αναμένεται να φτάσει στο Ρέθυμνο το Σάββατο 19/03, στις 11:30 το πρωί.

«Όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους», τόνισε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Νικηφόρος, τονίζοντας ότι έχει γίνει προσπάθεια να προβλεφθεί και η τελευταία λεπτομέρεια.  

Σήμερα, σειρά είχε ο καλλωπισμός της πλατείας και των γραφείων της Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η υποδοχή του Μητροπολίτη Προδρόμου θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη όπου θα τον περιμένει ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, και θα ακολουθήσει ένα σύντομο τελετουργικό.

Στη συνεχεία η πομπή θα κατευθυνθεί μέσω της Αρκαδίου, προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου όπου στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η τελετή της ενθρόνισης.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα εκπροσωπήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κύριος Θεοδώρητος Πολυζωγόπουλος, ενώ την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ