ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ψυχολογική υποστήριξη στους πληγέντες από το σεισμό στο Αρκαλοχώρι, προσφέρει η Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης

0

Την πρόθεση να παράσχει ψυχολογική υποστήριξη στους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας στο Αρκαλοχώρι, κατέθεσε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης, στην αντίστοιχη υπηρεσία  του πληγέντος  από τον πρόσφατο σεισμό  Δήμο Αρκαλοχωρίου.

Τη δέσμευση να συνδράμουν οι κοινωνικές δομές του Δήμου Ρεθύμνης,  με κάθε δυνατό τρόπο, στην ανακούφιση και την  αποτελεσματική διαχείριση των ψυχικών τραυμάτων που  προκάλεσαν στους πληγέντες οι σοβαρές συνέπειες του σεισμού,  κατέθεσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Ρ κ. Νίκος Αγριμάκης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ.Ρ Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα,  κατά την  πρόσφατη επίσκεψη τους στο Αρκαλοχώρι. 

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, επιβεβαιώθηκε η πρόθυμη διαθεσιμότητα και η πρακτική δυνατότητα των Ψυχολόγων  των δημοτικών κοινωνικών δομών να παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη στους σεισμόπληκτους και ενεργοποιήθηκε η συνεργασία  με τις αντίστοιχες δομές του Αρκαλοχωρίου.

Στο πλαίσιο επικοινωνίας   της Προϊσταμένης της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δ.Ρ  κας Α. Βαονάκη με την  Ψυχολόγο του Κέντρου  Κοινότητας Αρκαλοχωρίου κα Χατζηκωνσταντίνου, διαπιστώθηκε η δυσκολία της  δια ζώσης  υποστήριξης των συνανθρώπων μας, που αυτή τη στιγμή πλήττονται,  λόγω των υφιστάμενων συνθηκών αλλά και της απόστασης. Συμφωνήθηκε λοιπόν,  η  διεξαγωγή διαδικτυακών συνεδριών ψυχολογικής υποστήριξης σε όσους την αιτηθούν,  μόλις εξασφαλιστεί η απαραίτητη υποδομή (κατάλληλος χώρος, δυνατότητας σύνδεσης στο διαδίκτυο,  τηλεφωνική γραμμή κ.λ.π.) στο χώρο φιλοξενίας  των σεισμόπληκτων.  

Από πλευράς Δήμου Ρεθύμνης αποστάλθηκαν όλα τα στοιχεία των ψυχολόγων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνης προκειμένου να κληθούν για να παράσχουν εθελοντικά υπηρεσίες τους, μόλις τους ζητηθεί από την Κοινότητα Αρκαλοχωρίου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ