ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Υπό την απειλή τοπικού lockdown το Ρέθυμνο – 24 νοσηλεύονται στην κλινική Covid 

0

Υπό τον φόβο ενός τοπικού lockdown, ζει τις τελευταίες ώρες το Ρέθυμνο, καθώς η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει βρίσκεται σχεδόν στο «κόκκινο».  

Όπως έγινε γνωστό, στους 24 έφτασαν σήμερα το πρωί οι νοσηλευόμενοι στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ενώ ένας 46χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Covid και μια αλλοδαπή ασθενής χρειάστηκε να μεταφερθεί στα Χανιά.

Η έκρηξη των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες στο Ρέθυμνο σταδιακά αύξησε και πάλι τις νοσηλείες στα υψηλά επίπεδα του περασμένου χειμώνα. Το νοσηλευτικό ίδρυμα ήδη δέχεται σημαντική πίεση, καθώς οι ασθενείς με Covid που χρήζουν νοσηλείας πολλαπλασιάζονται με πολύ γρήγορο ρυθμό.  

Ωστόσο, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, ήταν κατά πολύ μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να μιλάει για αισιόδοξη κατάσταση.

Αν και η βασική θέση της κυβέρνησης είναι πως δεν πρόκειται να υπάρξει ένα καθολικό lockdown στη χώρα εντούτοις το «μοντέλο Μυκόνου» ενδέχεται να εφαρμοστεί και σε Πάρο, Σαντορίνη, Ίο και Κρήτη (Ρέθυμνο κυρίως και Ηράκλειο) που βρίσκονται σχεδόν στο «κόκκινο» εξαιτίας ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Επίσης, εξετάζεται και το σενάριο οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να μεταφέρονται σε άλλα πόστα στην ίδια επιχείρηση, ώστε να μην έχουν επαφή με τους πελάτες.

Στις περιοχές που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ανησυχητικά τις τελευταίες μέρες, «έρχονται» περιοριστικά μέτρα.  

Τα μέτρα που εξετάζονται είναι:

Απαγόρευση λειτουργίας εστίασης 00:00 – 07:00

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης

Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9

Απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο

Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Μέγιστος αριθμός ατόμων: 4 άτομα – για συγγενείς α’ βαθμού 6 άτομα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ