ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ρεθύμνου για την απεργιακή συγκέντρωση 10 Ιούνη

0

Μαζική και Μαχητική η απεργιακή συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 10 Ιούνη

Αγωνιστικός σταθμός για τη συνέχεια με νέα κινητοποίηση ενόψει της μέρας ψήφισης του νομοσχεδίου – οδοστρωτήρας των εργατικών δικαιωμάτων

Το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Ρεθύμνου χαιρετίζει την κατά πολύ πιο μαζική και μαχητική απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων και στο Ρέθυμνο όπως και στην υπόλοιπη χώρα.

Χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα , τους νέους και συνταξιούχους που έδωσαν άλλη μία αγωνιστική απάντηση απέναντι στο νομοσχέδιο- έκτρωμα της Κυβέρνησης – Χατζηδάκη.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ηρωική στάση των ναυτεργατών που έκαναν κουρελόχαρτο την απαγόρευση της απεργίας τους από τα αστικά δικαστήρια. Σήμερα με τη μαζική  συμμετοχή έγιναν στην πράξη σμπαράλια όλα τα ψευτοεπιχειρήματα της κυβέρνησης και των εργοδοτών, ότι τάχα μου το νομοσχέδιο το θέλουν οι εργαζόμενοι.

Χαιρετίζουμε την προετοιμασία και την οργάνωση της απεργιακής συγκέντρωσης από κοινού με άλλα 4 εργατικά σωματεία όπως ο Σύλλογο υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, το σωματείο εργαζομένων καθαριότητας δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων Ρεθύμνου, το Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και την ΈΛΜΕΡ. Στη κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από το ΔΣ του παραρτήματος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, φοιτητικοί σύλλογοι, ο Σύλλογος Γυναικών Ρεθύμνου και άλλοι μαζικοί φορείς.

Απάντηση πήρε και η συμβιβασμένη ηγεσία του ΕΚΡ και της ΓΣΕΕ και του εργοδοτικού συνδικαλισμού συνολικά, που επιδίωξαν να βάλουν εμπόδια στη δημιουργία απεργιακού μετώπου από τα σωματεία,  σπέρνοντας σύγχυση για δήθεν θετικές διατάξεις του νομοσχεδίου. Δεν κατάφερε ούτε τώρα , η ηγεσία του ΕΚΡ παρά την εικόνα της συγκέντρωσης και της πορείας να “κηδέψει” το 8ώρο και τον αγώνα για να πεταχτεί το νομοσχέδιο στα σκουπίδια. 

Στη συγκέντρωση στο Δημαρχείο ομιλίες πραγματοποίησαν Πρόεδροι Σωματείων μεταξύ αυτών  και ο Στάθης Λουκάκης πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, λέγοντας Στη σημερινή συγκέντρωση έχει χώρο κάθε εργαζόμενος-η , νέος-α, αυτοαπασχολούμενος-η , όλες οι  ζωντανές δυνάμεις του εργατικού-λαικού κινήματος που έχουν αποφασίσει ότι διέξοδος σήμερα δεν αποτελεί μια άλλη κυβέρνηση που δήθεν θα μας σώσει, ούτε η ενίσχυση της καπιταλιστικής ανάπτυξης,  δήθεν χωρίς αντεργατικά μέτρα όπως μας παραμυθιάζει η ΓΣΕΕ. αλλά ο κοινός μας αγώνας με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες  μας (..) Συνεχίζουμε... Στηρίζουμε την πρόταση για κλιμάκωση του αγώνα μας με νέα απεργία την Τετάρτη στις  16 Ιούνη”

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ

Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο έκτρωμα! Να μην περάσει!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ