ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής Μυλοποτάμου για το εσπερινό ΓΕΛ Μελιδονίου

0

«Η ανακοίνωση της ίδρυσης και λειτουργίας του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Μελιδονίου Δήμου Μυλοποτάμου, ήρθε να δικαιώσει ένα από τα βασικά αιτήματα του Δήμου μας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Μυλοποτάμου, την κάλυψη ενός μεγάλου κενού στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων και κυρίως να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας κοινωνίας που θέλει να προχωρήσει μπροστά, αφήνοντας πίσω αγκυλώσεις και στρεβλώσεις του παρελθόντος.

Προς τούτο και αρμοδίως ως υπεύθυνος του τομέα παιδείας του Δήμου Μυλοποτάμου, οφείλω μια σειρά από ευχαριστίες σε όσους συνεργάστηκαν αρμονικά για την πραγμάτωση αυτής της πρότασης.

Και θα ξεκινήσω από την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή που έλαβε την απόφαση και υπέγραψε την ίδρυση τους σχολείου. Η υπογραφή της κ. υπουργού, δημιουργεί μια νέα προοπτική για την αντιμετώπιση του χρόνιου ζητήματος κάλυψης του κενού, το οποίο υφίσταται στον Μυλοπόταμο από την εκτεταμένη χρονικά και αριθμητικά σχολική διαρροή των περασμένων ετών. Έρχεται να δώσει ακόμη μία ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να ολοκλήρωσαν τις εγκύκλιες σπουδές τους. Και είναι πολλοί, αφού κατά την διερευνητική διαδικασία περισσότεροι από 45 συνδημότες μας ανταποκρίθηκαν και εξέφρασαν τον ενδιαφέρον τους να φοιτήσουν σε αυτό το σχολείο.

Ευχαριστίες οφείλουμε στον Υφυπουργό και Βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη. Κατανόησε πλήρως την βαρύτητα του αιτήματος και βοήθησε καταλυτικά στο να ληφθεί η τελική απόφαση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Η συνεργασία μας δε, συνεχίζεται και για σειρά άλλων αιτημάτων που θα αναλυθούν παρακάτω.

Στην παρούσα φάση, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω ένα ειλικρινές ευχαριστώ προς τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κόκκινο, τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και του Δημοτικού Συμβουλίου Μυλοποτάμου, οι οποίοι από την αρχή είδαν με τεράστιο ενδιαφέρον το σύνολο των προτάσεων για την αναβάθμιση του τομέα παιδείας του δήμου μας και τις ψήφισαν ομόφωνα, γεγονός, σημαντικό και με καταλυτική σημασία για την προώθηση τους. Το «ομόφωνο» μέσα στα δημοτικά όργανα, ποτέ δεν είναι δεδομένο και έχει την δική του πολιτική βαρύτητα.

Τέλος, ευχαριστίες οφείλουμε στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης κ. Γιάννη Γαζανό, με τον οποίο συμπορευθήκαμε στην προώθηση αυτής της ιδέας για να γίνει πραγματικότητα και θα συνεργαστούμε άψογα για την έγκαιρη προετοιμασία της κτιριακής υποδομής αλλά και της στελέχωσης του σχολείου, για να είναι έτοιμο τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Με την ευκαιρία αυτή, θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι είναι η τέταρτη εκπαιδευτική δομή, την οποία καλούμαστε να εγκαινιάσουμε κατά την θητεία μας στον τομέα της παιδείας. Και αυτό αποτελεί μια ευτυχή απολογιστική εξέλιξη. Το ΕΠΑΛ Γαράζου, το Γενικό Λύκειο Πανόρμου, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Μυλοποτάμου και τώρα το Εσπερινό ΓΕΛ Μελιδονίου, αποτελούν κατακτήσεις με αντίκρισμα και ουσιαστική συμβολή στην τοπική κοινωνία.

Με την ευκαιρία επιθυμούμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας, ότι προωθούνται με συνέπεια οι διαδικασίες για την ίδρυση και λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Μυλοποτάμου «Κώστας Μουντάκης» στο Πέραμα ενώ πάγια αιτήματα μας, τα οποία παραμένουν σε εκκρεμότητα και αισιοδοξούμε, ότι θα ικανοποιηθούν, είναι:

  1. Η ίδρυση και λειτουργία Δημόσιου ΙΕΚ Μυλοποτάμου με σχολές κεραμικής - αγγειοπλαστικής, θεατρικής τέχνης, αγροτικής και κτηνοτροφικής εκπαίδευσης.
  2. Η ανακήρυξη των Δ.Ε. Κουλούκωνα και Ζωνιανών σε δυσπρόσιτες περιοχές και για τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, ώστε να επουλωθεί το μεγάλο τραύμα της μη έγκαιρης στελέχωσης όλων των σχολείων με εκπαιδευτικό προσωπικό από την αρχή εκάστου σχολικού έτους.
  3. Η δημιουργία τριών μόνιμων θέσεων ψυχολόγων για τις ανάγκες των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου μας. 

 

Τα αιτήματα αυτά, τα οποία παραμένουν σε εκκρεμότητα, θεωρούμε, πως με την αποδοχή και την υλοποίηση τους από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας, θα έρθουν να χτίσουν γερά θεμέλια για τον Μυλοπόταμο των επόμενων γενεών. Τα έχουμε συζητήσει, έχουμε θετική ανταπόκριση σε πρώτο στάδιο και ευελπιστούμε πως όλοι μαζί θα επιτύχουμε αυτόν τον καίριο στόχο αναπτυξιακής προοπτικής για τον πολύπαθο Μυλοπόταμο.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ