ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σχολή Ασωμάτων στο Αμάρι Ρεθύμνου: Μετά από δεκαετίες «ζωντανεύει» ξανά - Ποιες μελέτες θα εκπονηθούν προσεχώς

0

Το όραμα πρέπει να γίνει πράξη και να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε να σχεδιαστούν με μεθοδικότητα οι απαιτούμενες ενέργειες για να εκπληρώσει επιτυχώς η Σχολή Ασωμάτων στο Αμάρι Ρεθύμνου, τους σκοπούς της προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της ανάπτυξης.  

Οι επισημάνσεις αυτές έγιναν από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κατά την πρώτη συνεδρίασή του, στην οποία συζητήθηκε ο προγραμματισμός της περιφέρειας Κρήτης σε σχέση με την οικονομοτεχνική μελέτη για τη λειτουργία της Σχολής, αλλά και η ολοκλήρωση των διαδικασιών σύστασης και καταχώρισης του καταστατικού της εταιρείας στις αρμόδιες αρχές.

Είναι γεγονός ότι έπειτα από τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν τα τελευταία χρόνια πλέον όλα είναι έτοιμα για την δημιουργία του πρότυπου Ερευνητικού Κέντρου Αιγοπροβατοτροφίας, με την επωνυμία «Δίκτυο Έρευνας και Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης Σχολής Ασωμάτων».

Πρόκειται για ένα έργο που περιφέρεια Κρήτης, δήμος Αμαρίου και Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με στόχο την στήριξη της νησιωτικής κτηνοτροφίας.

Στα 550 στρέμματα της Σχολής Ασωμάτων θα επαναλειτουργήσει μετά από δεκαετίες η πρακτική Γεωργική Σχολή Ασωμάτων, με στόχο τη διατήρηση, αναβάθμιση και διάθεση γενετικού υλικού ντόπιων φυλών αιγών και προβάτων της περιφέρειας Κρήτης, την ερευνητική υποστήριξη του παραγωγικού συστήματος της αιγοπροβατοτροφίας και γενικά της πρωτογενούς παραγωγής και της μεταποίησης των προϊόντων της.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ