Δύσκολες ώρες περνούν οι φαρμακοποιοί και στο Ρέθυμνο, καθώς καλούνται να βγάλουν εις πέρας μια ακόμα μεγάλη και δύσκολη αποστολή, αυτή της σωστής διανομής των self test, την ίδια στιγμή που έχουν να κλείσουν ραντεβού για εμβόλια αλλά και εξυπηρετούν τους κλασικούς πελάτες των φαρμακείων τους.
Κι ενώ είναι κατανοητό, ότι τα self test δεν θα μπορούσαν να φτάσουν στα χέρια μας, με άλλο τρόπο, αντιλαμβανόμαστε και το φόρτο εργασίας αυτών των επαγγελματιών, οι οποίοι αυτή την εποχή πραγματικά τρέχουν και δε φτάνουν. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Κώστα Βαρδιάμπαση, πρόεδρο του φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου εκείνο που ζητούν είναι η έγκαιρη ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα, αλλά και να διανέμεται ικανός αριθμός self test προκειμένου να μη δημιουργείται αναστάτωση σε όσους οφείλουν να τα προμηθευτούν και να τα χρησιμοποιήσουν.
Το γεγονός ότι η ενημέρωση είναι κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής, τόσο για τους ίδιους τους φαρμακοποιούς όσο και για τον κόσμο, έχει ως αποτέλεσμα το συνωστισμό και τις ουρές έξω από τα φαρμακεία. Πράγμα που πρέπει να αποφευχθεί.
