ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επιμελητήριο Ρεθύμνου: Επιμορφωτικό πρόγραμμα για τον COVID-19

0

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης  ενημερώνει τα μέλη του ότι είναι ακόμη ανοικτές οι εγγραφές συμμετοχής στους 2 τελευταίους κύκλους των επιμορφωτικών προγραμμάτων της Περιφέρειας Κρήτης για την προφύλαξη από το SARS-CoV-2 και τα μέτρα πρόληψης στους χώρους εργασίας. 

Το πρόγραμμα φέτος επικαιροποιείται με βάση τα νέα δεδομένα για τον SARS-CoV-2 και τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επιπλέον, διευρύνεται η συμμετοχή, παρέχοντας τη δυνατότητα σε ευρύτερες κατηγορίες φορέων, εργαζομένων και πολιτών της Κρήτης, να παρακολουθήσουν επιμέρους ενότητες του επιμορφωτικού προγράμματος.

Πλατφόρμα και διαδικασία

Η εκπαίδευση διαρκεί  14 ώρες (12 ώρες παρακολούθησης +2 ώρες προσωπικής μελέτης εκπαιδευτικού υλικού που θα αναρτηθεί) και ολοκληρώνεται σε ένα 4 ήμερο (Τρίτη- Παρασκευή)

H εκπαίδευση θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως, διαμέσου διαδικτυακής πλατφόρμας-on line που μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας  Κρήτης https://www.covid19training-uoc.gr/

O πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή ενδιαφερομένων. Θα ακολουθήσουν δύο ακόμη  κύκλοι εκπαίδευσης:

2ος κύκλος: Τρίτη 11 Μαΐου Παρασκευή 14 Μαΐου (ανοικτός έως  Τρίτη 11/5, ως προς την υποβολή αιτήσεων)
3ος κύκλος: Τρίτη 18 Μαΐου
– Παρασκευή 21 Μαΐου (ανοικτός ως προς την υποβολή αιτήσεων)

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι:

  •  από όλους τους τομείς του τουρισμού
  • σε όλα τα μέσα μεταφοράς
  • στην εστίαση και το εμπόριο
  •  στις πύλες εισόδου (αεροδρόμια και λιμάνια)
  • σε χώρους τέχνης και πολιτισμού
  • στον αθλητισμό
  • στις κοινωνικές εκδηλώσεις
  • στην εκπαίδευση
  • σε φορείς της αυτοδιοίκησης

Με την ολοκλήρωση του κύκλου εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες μπορούν να  λάβουν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης /επιμόρφωσης. Η πιστοποίηση, μετά από εξετάσεις θα δίνεται μόνο σε επαγγελματίες του τομέα της ξενοδοχείας (ΚΑΔ 55) γιατί απ’ αυτούς απαιτείται από το Νόμο και τις εργασιακές απαιτήσεις Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης. Η πιστοποίηση θα δοθεί μετά από   επιτυχημένη αξιολόγηση και εφόσον έχει κάποιος παρακολουθήσει τουλάχιστον το 80% του προγράμματος (το σύστημα καταγράφει τις ώρες συμμετοχής των εκπαιδευόμενων).

➢ Οι εργαζόμενοι από άλλους επαγγελματικούς κλάδους θα λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

➢ Όσοι εργαζόμενοι έχουν ήδη λάβει πιστοποιητικό από την προηγούμενη χρονιά θα λάβουν φέτος Βεβαίωση Παρακολούθησης (με την υποχρέωση συμμετοχής στο 60% του προγράμματος.

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, ως υπεύθυνος φορέας, αναλαμβάνει να εγγράψει  στην πλατφόρμα τις επιχειρήσεις μέλη του, οι οποίες πρέπει να αποστείλουν στη συνέχεια τη λίστα των εργαζομένων που επιθυμούν να εντάξουν στην επιμόρφωση (όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο, e-mail και προτιμώμενη ημερομηνία συμμετοχής). Στη συνέχεια το Επιμελητήριο θα εισάγει στην πλατφόρμα τα ονόματα τους και αυτοματοποιημένα ο εργαζόμενος θα λαμβάνει ένα προσωπικό κωδικό τον οποίο η πλατφόρμα θα γνωστοποιεί στο  email των αιτούντων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

ΟΙ ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης, στο τηλέφωνο 28310 22214. Εmail: [email protected]

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ