ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση με φόντο τον τουρισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη είχαν μαθητές του Αρσάνιου Σχολείου

0

Θέματα που αφορούν στον Τουρισμό και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη συζήτησε σήμερα η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης κα Πέπη Μπιρλιράκη με παιδιά από την Α’ τάξη τού 4ου Λυκείου Ρεθύμνου (Αρσάνιο Λύκειο) σε συνάντηση που είχε μαζί τους, και στην οποία έκαναν παρεμβάσεις ο δήμαρχος κ. Γιώργης Μαρινάκης, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Πόλης και Προαστίων κ. Θωμάς Κρεβετζάκης και οι εκπρόσωποι του Τμήματος Προγραμματισμού-Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου κ. Βασίλης Μυριοκεφαλιτάκης και η κα Νατάσα Θωμαδάκη.

Η συνάντηση που έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο τής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρεθύμνης στο κτίριο «Δελφίνι» στη μαρίνα και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Τουρισμός και Βιωσιμότητα σε Ευρωπαϊκές Παράκτιες Περιοχές», ήταν παρόντες 8 μαθητές της Α’ Λυκείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μαζί με τις καθηγήτριες-συνοδούς τους και την υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος κα Αναστασία Ρηγάκη.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης είχε την ευκαιρία να θέσει στα παιδιά καίρια ζητήματα που απασχολούν το Δήμο και την ανάπτυξή του, και να δεχθεί ερωτήσεις επάνω σε αυτά.

Από την πλευρά του ο κ. Μυριοκεφαλιτάκης παρουσίασε στους μαθητές τα Ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία συμμετέχει ο δήμος Ρεθύμνης: το «CIVITAS Destinations», το «PLASTECO» και το «Incircle» που αφορούν στη βιώσιμη ανάπτυξη και τον τουρισμό, ενώ ο κ. Κρεβετζάκης παρουσίασε τις ενέργειες που κάνει ο Δήμος για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μπιρλιράκη απάντησε σε όλες τις απορίες και τους προβληματισμούς που είχαν τα παιδιά, όχι μόνο σε σχέση με τον τουρισμό αλλά και με τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έχουν να κάνουν με το μέλλον τους.

Η κα Μπιρλιράκη δεσμεύθηκε για μια συνεχή επικοινωνία του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου με τα παιδιά, αφού αυτά, όπως τόνισε, «θα διαχειριστούν το μέλλον για το οποίο δουλεύουμε εμείς σήμερα».

Το πρόγραμμα Erasmus+ «Tourism and Sustainability in European Coastal Areas» πραγματοποιείται παράλληλα και σε άλλες 5 Ευρωπαϊκές πόλεις σε Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία και Γερμανία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ