ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: «Όλοι οι εργαζόμενοι πίσω στη δουλειά, αρκετά ματώσαμε για τα αφεντικά»

0

Με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας εκατοντάδες εργαζόμενοι από  τον επισιτισμό – τουρισμό και τα ξενοδοχεία  του Ρεθύμνου απαίτησαν να πάνε όλοι στη δουλειά με όλα τα δικαιώματα , μέτρα προστασίας της υγείας και στήριξη όλων μέχρι να ανοίξουν και πάλι οι επιχειρήσεις.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης και αποτέλεσε συνέχεια των κινητοποιήσεων στης 9 Απρίλη.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο εκλεγμένος με τη Δ.Α.Σ. στο ΔΣ του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και στο ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού- Τουρισμού Μανιαβός Στράτος όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ‘’ Σαν σήμερα 107 χρόνια πριν, δολοφονήθηκε ο Ρεθεμνιώτης πρωτεργάτης Λούις Τίκα που μαζί με εκατοντάδες άλλους έδωσαν τη ζωή τους για το 8ώρο, την αναγνώριση του Συνδικάτου τους από την εργοδοσία και η εφαρμογή κανόνων ασφαλείας. 107 χρόνια μετά τίθεται μπροστά μας το ερώτημα, Θα δώσουμε συνέχεια  στον αγώνα μας για να πάμε όλοι στη δουλειά ενισχύοντας το απεργιακό μέτωπο που συγκροτούν 100άδες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τις 6 Μάη τιμώντας απεργιακά τη πρωτομαγιά και όλους τους ήρωες της τάξης μας που έπεσαν για τα κεκτημένα μας;;; Την απάντηση θα τη δώσουμε στις 6 Μάη και στη συγκέντρωση, 10 η ώρα στο Δημαρχείο που ήδη  καλούν άλλα σωματεία ’’ 

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία στην Αντιπεριφέρεια όπου κατατέθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα αφού πέρασε με παλμό και συνθήματα μέσα από τη πόλη. Οι εργαζόμενοι φώναζαν « Όλοι οι εργαζόμενοι πίσω στη δουλειά , αρκετά ματώσαμε για τα αφεντικά » .

Η Δ.Α.Σ. με το τέλος της συγκέντρωσης κάλεσε τους παρευρισκομένους να ανανεώσουν το αγωνιστικό ραντεβού στην Πρωτομαγιάτικη Πανελλαδική Απεργία  στο Δημαρχείο στις 6 Μάη.    

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ