ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Έφτασαν τα νέα ράφια στην Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

0

Παραλαμβάνει σήμερα η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη  Ρεθύμνου, τα σύγχρονα ράφια που θα φιλοξενήσουν τις εκατοντάδες χιλιάδες των βιβλίων που βρίσκονται από το 2017 στο νέο κτήριο της ΔΚΒΡ στην περιοχή του Κουμπέ.

Μετά από προσπάθειες ετών και μια σειρά από άγονους διεθνείς διαγωνισμούς προκειμένου η νέα βιβλιοθήκη Ρεθύμνου ν’ αποκτήσει σύγχρονα ράφια, οι προσπάθειες απέδωσαν καρπούς και σήμερα η ΔΚΒΡ παραλαμβάνει τα νέα κυλιόμενα έπιπλά της, τα οποία υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμα και στη θέση τους σε περίπου ένα μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο βιβλίο «έφυγε» από την παλιά βιβλιοθήκη στην Αγία Βαρβάρα στις 31 Μαρτίου του 2017 κι έφτασε «χέρι με χέρι» μέσω μιας αλυσίδας που σχημάτισαν οι μαθητές των σχολείων του Ρεθύμνου μέχρι τη νέα.

Η ΔΚΒΡ όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποίησε τα ράφια από τις παλιές εγκαταστάσεις της και έπιπλα από δωρεές Ρεθεμνιωτών, προκειμένου να μπορέσει να παραμείνει ανοιχτή και να εξυπηρετεί το κοινό.      

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα ράφια που παραλαμβάνει η βιβλιοθήκη είναι και αυτά που θα φιλοξενήσουν τη σημαντική συλλογή του αείμνηστου Γιώργου Εκκεκάκη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ