ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την παραχώρηση αιγιαλού

0
  • «Τρέχει» και ο διαγωνισμός για το ναυαγοσωστικό

Με ταχείς ρυθμούς προετοιμάζεται το Ρέθυμνο για να υποδεχθεί το καλοκαίρι και την τουριστική περίοδο. Η παραχώρηση τμημάτων του αιγιαλού προς ενοικίαση, η ανάθεση του ναυαγοσωστικού έργου, η καθαριότητα των ακτών και όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κ. Στέλιος Σπανουδάκης, δήλωσε στην εφημερίδα μας, ότι «Ο Δήμος Ρεθύμνης έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για τον αιγιαλό ώστε με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου μετά τις 17 Μαΐου και την έλευση του καλοκαιριού  να είναι έτοιμος να φιλοξενήσει τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους του στις παραλίες παρέχοντας καθαριότητα, υποδομές και ασφάλεια στους λουόμενους.»

Ο ίδιος συμπλήρωσε, ότι «Μέχρι το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου θα έχουμε τελειώσει τον καθαρισμό των ακτών και μέχρι το τέλος του μήνα ευελπιστούμε να έχουμε ολοκληρώσει και τον διαγωνισμό δημοπράτησης των ελεύθερων  κομματιών επί του αιγιαλού αλλά και να έχουμε υπογράψει τα συμφωνητικά με τις όμορες επιχειρήσεις που δικαιούνται κατάληψη χώρου επί της παραλίας πέρα από την διαγωνιστική διαδικασία.»

Σε ό,τι αφορά το μείζον ζήτημα της ασφάλειας στις παραλίες, ο κ. Σπανουδάκης δήλωσε, ότι «Μέσα στον Μάιο θα έχουμε ολοκληρώσει και τον διαγωνισμό για την Ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών μας, ήδη η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και 1 Ιουνίου θα είναι όλοι οι ναυαγοσώστες στις θέσεις τους. Στόχος του Δήμου είναι να έχει ολοκληρώσει κάθε διαδικασία στην ώρα της και ευχή όλων μας να έχουμε ένα καλοκαίρι καλύτερο από το περυσινό από κάθε άποψη.»

 ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ – ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Στο μεταξύ ο Δήμος Ρεθύμνης ανακοίνωσε προς τους ιδιοκτήτες όμορων στον αιγιαλό επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενοδοχείων ότι η διαδικασία παραχώρησης δικαιώματος χρήσης αιγιαλού – παραλίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την σχετική αίτηση στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης στο Άδελε μέχρι 26-04-2021, συνοδευόμενη από τα εξής δικαιολογητικά :

  • Άδεια λειτουργίας / γνωστοποίηση λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά περίπτωση ή ειδικό σήμα λειτουργίας εφόσον πρόκειται για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
  • έναρξη δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. επιχείρησης υπαγόμενης στις επιτρεπτέες από τις διατάξεις του άρθρου 13 Ν. 2971/2001 χρήσεις.
  • Φορολογική ενημερότητα τελευταίου τριανταήμερου (30 ημέρες).
  • Πιστοποιητικό περί μη οφειλής στον Δήμο.
  • Yπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη του άρθρου 11 του ν. 4281/2014, ή υπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη από την εφαρμογή «OPEN» της ΕΚΧΑ ΑΕ., ή απόσπασμα του τοπογραφικού διαγράμματος καθορισμού οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας όπου αυτός υφίσταται, στο οποίο θα αποτυπώνεται ο κοινόχρηστος χώρος που παραχωρείται (η θέση με τις συντεταγμένες, το εμβαδόν και η ιδιότητα του χώρου).

Καταλυτική Ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων είναι η 26η Απριλίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την αρμόδια Υπηρεσία στο τηλ. 2831 3 41033. Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την προστασία των πολιτών από την πανδημία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στην Υπηρεσία μόνο κατόπιν ραντεβού στο παραπάνω τηλέφωνο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ