ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Νέες χρηματοδοτήσεις έργων για το δήμο Αγίου Βασιλείου

0

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιο Πέτσα, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει ο Δήμος.  Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου Αγίου Βασιλείου, τα έργα που υλοποιούνται και τις μελέτες που έχουν υποβληθεί ή πρόκειται να υποβληθούν για χρηματοδότηση.

Ο κ. Πέτσας από την πλευρά ενημέρωσε τον κ. Ταταράκη ότι τα έργα που έχουν εγκριθεί από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου ύψους 8.000.000 ευρώ,  τα οποία έχουν συμβασιοποιηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν θα συνυπολογιστούν στο πλαφόν χρηματοδότησης του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» το οποίο για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου θα είναι 6.000.000 ευρώ. Στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» έχουν ήδη ενταχθεί έργα Αγροτικής Οδοποιίας 930.000 ευρώ, Δίκτυα Ύδρευσης 760.000 ευρώ και αναμένεται η έγκριση της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων Κοξαρέ, Παλέ, Λαμπινής, Μυξορρούματος και Αγίας Πελαγίας προϋπολογισμού 4.900.000 ευρώ.

Επίσης ο Αν Υπουργός έκανε δεκτό το αίτημα του Δημάρχου για την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 120.000 ευρώ από το ΠΔΕ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης με αφορμή την συνάντηση ανέφερε:

«Ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό με εξαιρετικά ευχάριστα νέα για τον Δήμο μας σχετικά με τα Προγράμματα χρηματοδότησης. Η εξαίρεση των έργων που είχαν εγκριθεί στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ύψους 8.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» δίνει στο Δήμο μας επιπλέον πόρους ύψους 6.000.000 ευρώ και αποτελεί μια επιβράβευση για τους συνεργάτες μου και εμένα η έγκαιρη υποβολή των προτάσεων και των ολοκληρωμένων μελετών μας συνήθως στις πρώτες θέσεις σε ολόκληρη την χώρα.  Είναι μια ηθική ικανοποίηση του καθημερινού μας αγώνα να βρισκόμαστε ανάμεσα στους 35 Δήμους  που κέρδισαν την εξαίρεση των έργων τους από το πλαφόν προς όφελος βεβαία της τοπικής κοινωνίας.

Ευχαριστώ θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση του στην συνάντηση που ζήτησα. Ο κ. Πέτσας εκτός από ιδιαίτερα προσιτός άνθρωπος, αντιλαμβάνεται τις άμεσες ανάγκες του κάθε Δήμου και με ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα εγκριθεί η χρηματοδότηση της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων Κοξαρέ, Παλέ, Λαμπινής, Μυξορρούματος και Αγίας Πελαγίας προϋπολογισμού 4.900.000 ευρώ ενώ παράλληλα ικανοποίησε το αίτημα μας για έργα αντιμετώπισης Λειψυδρίας προϋπολογισμού 120.000 ευρώ προκειμένου να κατασκευαστούν υδατοδεξαμενές και δίκτυα ύδρευσης.  

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ