ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

0

Αναβλήθηκε με ευθύνη της πλειοψηφίας η συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου την οποία είχαν αιτηθεί οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές με τη ΔΑΣ για την Δευτέρα 23.11. στις  19.00 η ώρα. Οι λόγοι όπως ενημερωθήκαμε προφορικά από τον Πρόεδρο του ΔΣ ήταν : Πρώτον ότι οι υπόλοιποι συνδικαλιστές - μέλη της Παράταξης του, δεν ήξεραν με τι δικαιολογία θα μετακινηθούν για την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και δεύτερον  “ότι  αφού η ΓΣΕΕ δεν έχει προκηρύξει κάτι, ποιο το νόημα να κουβεντιάζουμε;;”

Συναδέλφισες και Συνάδελφοι απο όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Νομού. 

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς θέλοντας να προειδοποιήσουμε για την κατάσταση στην οποία έχει ξεπέσει η πλειοψηφούσα παράταξη στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Πρέπει όλοι να σκεφτούμε και να αποφασίσουμε. Μπορούμε με αυτή τη τακτική της πλειοψηφίας να προχωρήσουμε μπροστά;; Να οργανωθούν πραγματικοί αγώνες και να σταματήσουμε την επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα μας σε υγεία, εργασία, ζωή;;;

Αυτή την ώρα ειδικά την κρίσιμη:

Που ο αγώνας και η πίεση για την υπεράσπιση της υγείας μας έπρεπε να δυναμώνει και περισσότεροι  να μπαίνουν στη μάχη ενάντια στις εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης που δεν αξιοποίησε τον κερδισμένο χρόνο από τις θυσίες του λαού μας ώστε να θωρακίσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Που το  Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου έχει φτάσει στα όρια του και εξακολουθεί να είναι υποστελεχωμένο, χωρίς ΜΕΘ – COVID   η Κυβέρνηση αποφασίζει στον νέο Προϋπολογισμό να φέρει νέο μεγαλύτερο τσεκούρι στις δαπάνες για τη υγεία κοντά στα 572 εκατ  για να δωρίσει τα 120 σε αεροπορική εταιρεία.   

Που όλοι καταλαβαίνουμε ότι αν δεν κάνουμε κάτι θα συνεχίσουμε να μένουμε εκτεθειμένοι στους κινδύνους της πανδημίας λόγω της έλλειψης μέτρων προστασίας σε σχολεία, στις σχολές, στους χώρους δουλειάς, στις συγκοινωνίες κλπ.  

Που η Κυβέρνηση επιλέγει να εντείνει την καταστολή και τον αυταρχισμό απέναντι στο οργανωμένο κίνημα. Να ρίξει πιο κάτω τα μεροκάματα μας για να ορθοποδήσει ξανά η οικονομία των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών.  

Που όπως έχει ήδη δημοσιεύσει θα καταθέσει νομοσχέδιο – έκτρωμα με το οποίο καταργεί το 8ώρο, καθιερώνει απλήρωτες υπερωρίες, χτυπάει περαιτέρω τη δράση των  συνδικάτων για να μπορεί ανενόχλητη να επιτίθεται στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Χώρια που η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει νέες αντιδραστικές αλλαγές (πόρισμα επ.Πισσαρίδη) στην Κοινωνική Ασφάλιση, επιβεβαιώνοντας ότι θέλει να ξεμπερδεύει με ένα πακέτο βάρβαρων μεταρρυθμίσεων μέσα στην πανδημία.

Που με το νέο Πτωχευτικό κώδικα , ρευστοποιεί τις περιουσίες του κοσμάκη, και αφού τις κατασχέσει θα του “πετάει” 600 ευρώ για να ζήσει.

Που οι  χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι και στο Νομός μας εκτός από τα χαρτιά για τον ταμείο ανεργίας έχουν ανάγκη να βγάλουν φωνή διεκδίκησης (όχι παρακάλια προς τον Πρωθυπουργό του Κεφαλαίου) και να αγωνιστούν να ζήσουν αξιοπρεπώς όλο τον χειμώνα μέχρι να ξαναπιάσουν δουλειά.

Αυτή την ώρα λοιπόν... H ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιλέγει με τη στάση της να περάσει άλλη μια φορά απέναντι απο τα συμφέροντα μας. Συνυπογράφει πλήρως τα νομοσχέδια της Ν.Δ. και του ΣΕΒ, ενώ στελέχη της έχουν φτάσει σε άλλες περιοχές της χώρας μέχρι και να τρομοκρατούν συνδικαλιστές για να μην παρθούν αποφάσεις για την απεργία στις 26 Νοέμβρη. Και απο πίσω , η ηγετική ομάδα στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου σταυρώνει τα χέρια, περιμένοντας (όπως λένε , ενώ στη πραγματικότητα γνωρίζουν καλά)  από αυτή τη ΓΣΕΕ να  δράσει....

Ρωτάμε λοιπόν :  Ποιόν εξυπηρετεί αντικειμενικά αυτή η στάση;;; Ποιόν εξυπηρετεί το να μην συνεδριάζουν οι Διοικήσεις , να μην συζητούν τα υπαρκτά προβλήματα πάντα λαμβάνοντας φυσικά στις συνεδριάσεις όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που ορίζουν οι ειδικοί της υγείας;;;;

Ποιόν εξυπηρετούν στην τελική όλοι αυτοί που θέλουν να ανασταλεί η λειτουργία και η δράση των σωματείων και του ΕΚ;;; Να ανασταλούν οι αγώνες που όπως απέδειξαν περίτρανα μπορούν να οργανωθούν με υποδειγματική τήρηση των μέτρων υγείας. Γιατί για εμάς η υγεία είναι η ζωή μας, δεν είναι κόστος όπως είναι για την Κυβέρνηση και το Κεφάλαιο . 

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία καλεί όλα τα σωματεία να συζητήσουν την πολύ σοβαρή κατάσταση που βιώνουμε . Αυτή η στιγμή απαιτεί ξεκάθαρη εικόνα των προβλημάτων, σχεδιασμός και συντονισμός στη δράση. Καλούμε  κάθε συνδικαλιστή και εργαζόμενο να μην επιτρέψει να περάσει  η σιγή νεκροταφείου, να επικρατήσει ο φόβος και η ανασφάλεια. Να διεκδικήσουμε μαχητικά:

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του Δημόσιου συστήματος υγείας-πρόνοιας, άνοιγμα νέων ΜΕΘ, προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ,επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς παζάρια και επιπλέον δώρα.
  • Κατάργηση των αντεργατικών Π.Ν.Π. που επιβλήθηκαν εν μέσω πανδημίας και προστέθηκαν στους μνημονιακούς νόμους.
  • Κανείς χωρίς εισόδημα. Μέτρα στήριξης για τους ανέργους , επίδομα ανεργίας για όλους , όσο διαρκεί η ανεργία στα 600 ευρώ.
  • Τήρηση των μέτρων υγείας –ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.  Δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας.
  • Κανένας πλειστηριασμός κύριας κατοικίας λαϊκής οικογένειας και κατάσχεση εισοδήματος μετά και την ψήφιση του νέου πτωχευτικού νόμου. Να σταματήσουν αμέσως οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Καμία δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ